Silvestrovská t jídla. Tyto návrhy promění váš domov v nejlepší restauraci.

Další silvestrovské recepty najdete na stránkách

Silvestr je den, kdy se vtí vsadit na originální recepty z celého světa. S našimi návrhy budou mít pokrmy jistě úspěch a vaši hosté se budou cítit jako na mexickéži nebo v nejlepší thajské restauraci.

Thajské kuře s kokosovým mlékem a aromatickou rýží

Perfektním silvestrovským pokrmem mohou být aromatické kuřecí kousky v zázvoru, chilli a kokosovém mléce. Jeho příprava nezabere mnoho času a výsledek dostane milovníky asijských chutí do kolen.

Ingredience

  • Půl kilogramu kuřecích prsou,
  • 3 lžíce červené kari pasty,
  • cibule,
  • chilli papričky,
  • půlka limetky,
  • 1 lžička sójové omáčky,
  • 180 ml kokosového mléka,
  • 1 polévková lžíce bramborové mouky,
  • 2 lžíce nasekané pažitky,
  • 2 lžíce čerstvého koriandru,
  • 2 lžíce kokosového oleje,
  • 2 kafrové listy,
  • malý kousek citronové trávy,
  • lžička strouhaného zázvoru,
  • sůl, pepř (červený a černý),
  • jasmínová rýže,
  • Volitelně: nakrájené chilli papričky na ozdobu pokrmu.

Způsob přípravy

1. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a smíchejte ve velké míse se lžící kari pasty. Poté přidejte bramborovou mouku, špetku soli, čerstvě mletý pepř podle chuti a důkladně promíchejte.

2. Ve woku nebo hluboké pánvi rozehřejte 1-2 lžíce kokosového oleje a kuře na něm osmažte.

3. Poté přidejte cibuli, chilli papričku, zázvor a nasekanou citronovou trávu. Společně smažte 2 minuty.

4. Do pánve nalijte kokosové mléko. Vše vařte 3-5 minut a přidejte rybí omáčku, šťávu z poloviny limetky a kafírové listy.

5. Omáčku podávejte s rýží. Ozdobte pažitkou, koriandrem a nasekanou chilli papričkou.

Mexická quesadilla s guacamolem

Ingredience

  • 4tky tortilly,
  • 1 hrnek strouhaného žlutého sýra,
  • 2 feferonky,
  • 2 kuřecí prsa (lze vynechat u vege verze),
  • 1 lžička červené papriky,
  • červené fazole vchovce,
  • 1 červená cibule,
  • 1 stroužek česneku,
  • 2 měkká avokáda,
  • olej,
  • sůl, pepř,
  • koriandr,
  • 1 limetka.

Způsob přípravy

1. Kuřecí maso nakrájejte na jemné kostičky a osmažte na oleji. Dochutíme červenou paprikou, solí a pepřem,

2. Na čistou velkou pánev položte 1 tortillu. Posypeme sýrem, rovnoměrně rozdělíme kuřecí maso, červené fazole, nadrobno nakrájenou feferonku a volitelně nakrájenou červenou cibuli. Poté přikryjte druhýmtkem tortilly.

3. Na mírném ohni ohřívejte 2 minuty, dokud se sýr nerozpustí. Poté ho otočte na druhou stranu, aby se i druhýtek tortilly prohřál a opekl.

4. Postup opakujte se zbývajícími dvěmatky.

5. Tortilly nakrájejte na 8 trojúhelníků a posypte koriandrem.

6. Připravte guacamole. V misce rozmačkejte avokádo vidličkou. Přidejte prolisovaný česnek, limetkovou šťávu, sůl, pepř a případně polovinu nadrobno nakrájené cibule.

7. Quesadillu podávejte s guacamole.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: