Tato omáčka je ideální na těstoviny, zapékané pokrmy a restovanou zeleninu. Potřebujete jen tři ingredience a špetku tohoto koření.

Často se ukáže, že právě jednoduché recepty jsou nejchutnější. V tomto článku vám ukážeme, jak připravit lahodnou, hustou a dokonale krémovou bešamelovou omáčku. Můžete ji použít k přípravě bramborového nákypu nebo pravých italských lasagní. Vše, co potřebujete, je máslo, mléko a trocha mouky. Celé to podle chuti dochuťte kořením a vychutnejte si jednu z nejlepších omáček. Tento recept jistě využijete vícekrát. Další kulinářskou inspiraci najdete na domovské stránce

Viz video Těstoviny Amatriciana – instantní recept na vynikající těstoviny

Složení: 1:

  • 4 lžíce másla,
  • 4 lžíce mouky,
  • 3 šálky mléka,
  • půl lžičky muškátového oříšku nebo více,
  • sůl a pepř.

Šíleně krémová bešamelová omáčka. Dokonalá příloha k mnoha pokrmům

V hrnci rozpusťte máslo. Nejlepší je použít kvalitní máslo s vysokým obsahem tuku. Takové máslo se rozpouští na mírném ohni a čas od času se promíchá, aby se nepřipálilo. Poté přidáme mouku a obě suroviny mícháme, dokud není směs dokonale hladká. Nejlepší je použít metličku, aby v omáčce nevznikla ani ta nejmenší hrudka. Omáčku odstavte z ohně.

Do másla a mouky přidejte tenkým pramínkem mléko. Nemělo by být přímo z lednice. Příliš velký rozdíl tt mezi ledovým mlékem a máslem právě sundaným z t by pak mohl vést k tomu, že se omáčka zatíží. Bešamel promíchejte, a když se spojí s mlékem a začne houstnout, dochuťte omáčku muškátovým oříškem, solí a pepřem. Hotová bešamelová omáčka by měla být hustá a krémová. Tímto způsobem zpestříte každý pokrm. Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: