Často se ukáže, že právě jednoduché recepty jsou nejchutnější. V tomto článku vám ukážeme, jak připravit lahodnou, hustou a dokonale krémovou bešamelovou omáčku. Můžete ji použít k přípravě bramborového nákypu nebo pravých italských lasagní. Vše, co potřebujete, je máslo, mléko a trocha mouky. Celé to podle chuti dochuťte kořením a vychutnejte si jednu z nejlepších omáček. Tento recept jistě využijete vícekrát. Další kulinářskou inspiraci najdete na domovské stránce
Viz video Těstoviny Amatriciana – instantní recept na vynikající těstoviny
Složení: 1:
- 4 lžíce másla,
- 4 lžíce mouky,
- 3 šálky mléka,
- půl lžičky muškátového oříšku nebo více,
- sůl a pepř.
Šíleně krémová bešamelová omáčka. Dokonalá příloha k mnoha pokrmům
V hrnci rozpusťte máslo. Nejlepší je použít kvalitní máslo s vysokým obsahem tuku. Takové máslo se rozpouští na mírném ohni a čas od času se promíchá, aby se nepřipálilo. Poté přidáme mouku a obě suroviny mícháme, dokud není směs dokonale hladká. Nejlepší je použít metličku, aby v omáčce nevznikla ani ta nejmenší hrudka. Omáčku odstavte z ohně.
Do másla a mouky přidejte tenkým pramínkem mléko. Nemělo by být přímo z lednice. Příliš velký rozdíl tt mezi ledovým mlékem a máslem právě sundaným z t by pak mohl vést k tomu, že se omáčka zatíží. Bešamel promíchejte, a když se spojí s mlékem a začne houstnout, dochuťte omáčku muškátovým oříškem, solí a pepřem. Hotová bešamelová omáčka by měla být hustá a krémová. Tímto způsobem zpestříte každý pokrm. Dobrou chuť!