Italská kuchyně je jednou z nejoblíbenějších na světě. Poláci jsou také milovníky pizzy, lasagní a těstovin s různými omáčkami. Díky vhodně zvoleným surovinám a koření je každé sousto skutečnou pastvou pro chuťové buňky. Pokud hledáte recept na lahodnou pastu, jste na správném místě. K přípravě lahodné omáčky na těstoviny budete potřebovat pouze tři věci.
Viz video Těstoviny v sušičce na salát? Kuchyňské triky, na které sami nenarazíte
Jednoduchá omáčka na těstoviny. Jejím autorem je italský spisovatel, který píše o jídle
Těstoviny jsou při přípravě výživného italského pokrmu velmi důležité. Záleží jak na druhu, tak na pevnosti. Italové nejčastěji používají těstoviny fusilli, v Polsku známé jako świderki, k masovým a sýrovým omáčkám. Dobrou volbou jsou také tagliatelle a špagety. Mezi nejoblíbenější omáčky patří rajčatová, carbonara, bolognese a arrabbiata.
Dříve nebo později nás však může omrzet a budeme chtít vyzkoušet něco nového. S pomocí přichází recept od italské šéfkuchařky Marcelly Hazan. Vytvořila ho v roce 1992. Její třísložková omáčka byla zvolena nejlepší na světě. Marcella zemřela v roce 2013, ale její kulinářská tvorba je stále velmi ceněná.
Rychlá omáčka na těstoviny z ničeho. Potřebujete jen tři ingredience a 45 minut
Hazan byl autorem kuchařských knih. Tento recept na vynikající omáčku na těstoviny pochází z jedné z nich. Na první pohled se vám může zdát nemožné vytvořit něco dokonalého z pouhých tří ingrediencí. A přece! Jakmile ji jednou vyzkoušíte, tuto kombinaci si zamilujete. Budete potřebovat:
- Rajčata v konzervě,
- Jedna cibule,
- Máslo.
Nakrájejte cibuli a osmahněte ji na másle. Přidejte konzervovaná rajčata, promíchejte a pánev přiklopte. Dusíme na mírném ohni 45 minut. Po nutí této doby přelijte omáčku přes předem uvařené těstoviny. Omáčku můžete obměňovat přidáním ingrediencí podle vlastního výběru, např. bazalky, oregana nebo parmazánu. Pokud v pánvi zůstane nějaká omáčka, přelijte ji do sklenice, uzavřete a postavte dnem vzhůru. Takto vydrží až 3-4 týdny.