Viz video Marshmallow dort
Keře začínajídit rybíz, tak neztrácejte čas a udělejte si rychlý koláč ještě dnes. Recept je nesmírně jednoduchý a přidáním angreštu získáte zcela originální kompozici. V horkém dni přijde moučník s lehce kyselým nádechem vhod.
Rychlý koláč s rybízem a angreštem – čas na letní pohoštění
Horké dny nepovzbuzují k tomu, abyste trávili hodiny v kuchyni. Když navíc dojde na zapnutí trouby, už jen pomyšlení na přípravu dobrot vyvolává nechuť. To však neznamená, že se musíte vzdát tohoto potěšení, stačí si připravit rychlý angreštový a rybízový koláč. Nezapomeňte však předem vyndat všechny ingredience z lednice. V opačném případě může rozdíl tt vést ke vzniku buchty.
Složení: 1:
- 4 vejce,
- 200 g rybízu,
- 100 g angreštu,
- 2 hrnky mouky,
- šálek cukru,
- půl šálku oleje,
- 2 lžičky prášku do pečiva.
Nezapomeňte, že výběr ovoce je zcela na vás. Náš návrh je záměrný, protože když jsou kolem vás vysoké tty, je příjemné sníst něco mírně kyselého. Koláč s rybízem a angreštem nebude postrádat sladkost. Nezapomeňte ho také před podáváním posypat moučkovým cukrem a budete mít dokonalou kompozici. Další recepty najdete na domovské stránce
Recept na rychlý koláč s ovocem. Způsob přípravy
- Do mísy nasypeme cukr a špetku soli. Vejce rozšlehejte. Vše šlehejte mixérem, dokud nevznikne hladké těsto a cukr se nerozpustí.
- Nepřestávejte míchat. Malým proudem postupně přilévejte olej.
- Pomalu přidávejte předem prosátou mouku a prášek do pečiva. Vyšlehejte.
- Když získáte jednotnou konzistenci, vypněte kuchyňský robot.
- Ovoce omyjte, osušte papírovou utěrkou a přidejte do těsta. (V případě rybízu nezapomeňte na to, abyste se zbavili zelených větviček. Budete potřebovat pouze lahodné kuličky).
- Angreštové a rybízové rychlé těsto jemně promíchejte silikonovou stěrkou, případně dřevěnou lžící.
- Plech vyložte pečicím papírem a těsto nalijte na ovoce.
- Pečte 45 minut při 180 °C.
- Po nutí této doby troubu vypněte a mírně pootevřete dvířka. Nechte vychladnout.
- Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.