Tento rybízový koláč chutná jako z cukrárny. Využijte sezónu tohoto ovoce a překvapte svou domácnost.

Viz video Marshmallow dort

Keře začínajídit rybíz, tak neztrácejte čas a udělejte si rychlý koláč ještě dnes. Recept je nesmírně jednoduchý a přidáním angreštu získáte zcela originální kompozici. V horkém dni přijde moučník s lehce kyselým nádechem vhod.

Rychlý koláč s rybízem a angreštem – čas na letní pohoštění

Horké dny nepovzbuzují k tomu, abyste trávili hodiny v kuchyni. Když navíc dojde na zapnutí trouby, už jen pomyšlení na přípravu dobrot vyvolává nechuť. To však neznamená, že se musíte vzdát tohoto potěšení, stačí si připravit rychlý angreštový a rybízový koláč. Nezapomeňte však předem vyndat všechny ingredience z lednice. V opačném případě může rozdíl tt vést ke vzniku buchty.

Složení: 1:

  • 4 vejce,
  • 200 g rybízu,
  • 100 g angreštu,
  • 2 hrnky mouky,
  • šálek cukru,
  • půl šálku oleje,
  • 2 lžičky prášku do pečiva.

Nezapomeňte, že výběr ovoce je zcela na vás. Náš návrh je záměrný, protože když jsou kolem vás vysoké tty, je příjemné sníst něco mírně kyselého. Koláč s rybízem a angreštem nebude postrádat sladkost. Nezapomeňte ho také před podáváním posypat moučkovým cukrem a budete mít dokonalou kompozici. Další recepty najdete na domovské stránce

Recept na rychlý koláč s ovocem. Způsob přípravy

  1. Do mísy nasypeme cukr a špetku soli. Vejce rozšlehejte. Vše šlehejte mixérem, dokud nevznikne hladké těsto a cukr se nerozpustí.
  2. Nepřestávejte míchat. Malým proudem postupně přilévejte olej.
  3. Pomalu přidávejte předem prosátou mouku a prášek do pečiva. Vyšlehejte.
  4. Když získáte jednotnou konzistenci, vypněte kuchyňský robot.
  5. Ovoce omyjte, osušte papírovou utěrkou a přidejte do těsta. (V případě rybízu nezapomeňte na to, abyste se zbavili zelených větviček. Budete potřebovat pouze lahodné kuličky).
  6. Angreštové a rybízové rychlé těsto jemně promíchejte silikonovou stěrkou, případně dřevěnou lžící.
  7. Plech vyložte pečicím papírem a těsto nalijte na ovoce.
  8. Pečte 45 minut při 180 °C.
  9. Po nutí této doby troubu vypněte a mírně pootevřete dvířka. Nechte vychladnout.
  10. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: