Těstoviny přelijte touto omáčkou, přidejte šťavnaté kuře a potěšte rodinu. Její chuť a jednoduchost je těžko uvěřitelná.

Každý milovník italské kuchyně ví, že těstoviny jsou skutečným kulinářským pokladem. Pochutnávají si na nich lidé po celém světě a my se velmi často rozhodneme obnovit si klasické recepty doma. Jedním z nejoblíbenějších pokrmů, které všichni milují, jsou špagety a carbonara. Dnes vám chceme také ukázat recept na vynikající těstovinový pokrm, ale podávaný jinak než v uvedených příkladech. Jedná se o těstoviny s omáčkou Alfredo a kuřecím masem. Tento pokrm potěší svou jemnou chutí, smetanovou omáčkou a šťavnatým masem. Tyto těstoviny lze připravit dvěma způsoby, jeden zahrnuje přidání smetany a druhý nikoli.

Viz video Syté špagety alla puttanesca

Omáčka Alfredo, známá také jako „Fettuccine Alfredo“, klasická italská omáčka, která vznikla v restauraci Alfredo alla Scrofa v Římě. Majitel této restaurace Alfredo di Lelio vytvořil tuto pochoutku ve 20. letech 20. století. Nápad na tento pokrm se zrodil, když byla jeho žena v pokročilém stádiu těhotenství a jediné jídlo, které mohla jíst, byla kombinace těstovin, másla a parmazánu. Tento jednoduchý pokrm si rychle získal oblibu a stal se oblíbeným jídlem mnoha lidí po celém světě.

Recept na těstoviny s omáčkou alfredo a kuřecím masem

Ingredience

  • 350 g oblíbených těstovin,
  • 2 kuřecí prsa,
  • 3 lžíce másla,
  • 450 ml 36% smetany (volitelně),
  • 600 g strouhaného parmezánu,
  • 4 stroužky česneku,
  • sůl,
  • pepř,
  • Čerstvá petrželka na ozdobu.

Způsob přípravy

  1. Nejprve se postarejte o maso. Kuře důkladně chněte, osušte a odstraňte z něj chrupavky a blány. Poté ho nakrájejte na větší kostky, posypte solí a pepřem.
  2. Ve velkém hrnci svařte vodu se solí a uvařte v ní těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je slijte, ale vylijte půl hrnku vody, ve které se vařily.
  3. Zatímco se těstoviny vaří, můžete si osmažit kuře. Dělejte to na střednímmeni, dokud nebude zlatavě hnědé. Poté ho vyjměte na talíř.
  4. Na stejné pánvi, kde jste smažili maso, rozpusťte máslo. Přidejte nasekaný nebo prolisovaný česnek. Vše několik okamžiků smažte.
  5. Poté (volitelně) přilijte smetanový sýr, promíchejte a přiveďte k varu. Když se smetana začne vařit, snížíme ttu a celé to vaříme asi 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Nyní je čas přidat nastrouhaný parmazán. Omáčku důkladně a energicky promíchejte, aby její konzistence byla hladká a bez hrudek. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu scezené vody z vaření těstovin.
  7. Smažené kuře vhoďte do omáčky a důkladně promíchejte. Uvařené těstoviny přendejte na talíře a přelijte je omáčkou. Povrch ozdobte nasekanou petrželkou a čerstvě mletým pepřem.

Další zajímavé texty najdete na domovské stránce

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: