Každý milovník italské kuchyně ví, že těstoviny jsou skutečným kulinářským pokladem. Pochutnávají si na nich lidé po celém světě a my se velmi často rozhodneme obnovit si klasické recepty doma. Jedním z nejoblíbenějších pokrmů, které všichni milují, jsou špagety a carbonara. Dnes vám chceme také ukázat recept na vynikající těstovinový pokrm, ale podávaný jinak než v uvedených příkladech. Jedná se o těstoviny s omáčkou Alfredo a kuřecím masem. Tento pokrm potěší svou jemnou chutí, smetanovou omáčkou a šťavnatým masem. Tyto těstoviny lze připravit dvěma způsoby, jeden zahrnuje přidání smetany a druhý nikoli.
Viz video Syté špagety alla puttanesca
Omáčka Alfredo, známá také jako „Fettuccine Alfredo“, klasická italská omáčka, která vznikla v restauraci Alfredo alla Scrofa v Římě. Majitel této restaurace Alfredo di Lelio vytvořil tuto pochoutku ve 20. letech 20. století. Nápad na tento pokrm se zrodil, když byla jeho žena v pokročilém stádiu těhotenství a jediné jídlo, které mohla jíst, byla kombinace těstovin, másla a parmazánu. Tento jednoduchý pokrm si rychle získal oblibu a stal se oblíbeným jídlem mnoha lidí po celém světě.
Recept na těstoviny s omáčkou alfredo a kuřecím masem
Ingredience
- 350 g oblíbených těstovin,
- 2 kuřecí prsa,
- 3 lžíce másla,
- 450 ml 36% smetany (volitelně),
- 600 g strouhaného parmezánu,
- 4 stroužky česneku,
- sůl,
- pepř,
- Čerstvá petrželka na ozdobu.
Způsob přípravy
- Nejprve se postarejte o maso. Kuře důkladně chněte, osušte a odstraňte z něj chrupavky a blány. Poté ho nakrájejte na větší kostky, posypte solí a pepřem.
- Ve velkém hrnci svařte vodu se solí a uvařte v ní těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je slijte, ale vylijte půl hrnku vody, ve které se vařily.
- Zatímco se těstoviny vaří, můžete si osmažit kuře. Dělejte to na střednímmeni, dokud nebude zlatavě hnědé. Poté ho vyjměte na talíř.
- Na stejné pánvi, kde jste smažili maso, rozpusťte máslo. Přidejte nasekaný nebo prolisovaný česnek. Vše několik okamžiků smažte.
- Poté (volitelně) přilijte smetanový sýr, promíchejte a přiveďte k varu. Když se smetana začne vařit, snížíme ttu a celé to vaříme asi 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
- Nyní je čas přidat nastrouhaný parmazán. Omáčku důkladně a energicky promíchejte, aby její konzistence byla hladká a bez hrudek. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu scezené vody z vaření těstovin.
- Smažené kuře vhoďte do omáčky a důkladně promíchejte. Uvařené těstoviny přendejte na talíře a přelijte je omáčkou. Povrch ozdobte nasekanou petrželkou a čerstvě mletým pepřem.
Další zajímavé texty najdete na domovské stránce