Horká tortilla s kuřecím masem a zeleninou je skvěle chutnající pokrm k večeři, který je nejen chutný, ale také velmi snadný na přípravu. Zvládnou ho i začínající kuchaři! Jak připravit tortillu s kuřecím masem? Podívejte se na naše recepty!
Tortilla – recept s kuřecím masem, sýrem a žampiony
Ingredience (na 2 tortilly):
- 2tky tortilly,
- velká kuřecí prsa,
- 1 vejce,
- pšeničná mouka,
- strouhanka,
- 2 hrsti listů baby špenátu,
- 200 g žampionů,
- 125 g sýra mozzarella,
- 2 stroužky česneku,
- 2 lžíce majonézy,
- malý přírodní jogurt,
- 4 sušená rajčata,
- 1/2 lžičky oregana,
- sůl a pepř podle chuti,
- řepkový olej na smažení
Tortilla s kuřecím masem a sýrem a žampiony – způsob přípravy
Kuřecí maso nakrájejte na kousky o velikosti 3-4 cm. Posypeme ho trochou soli a pepře. Rozklepneme vejce, hluboký talíř posypeme moukou a druhý strouhankou. Každý kousek kuřete obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte na pánvi v rozpáleném oleji, dokud obalení pěkně nezhnědne a maso není propečené. Nakrájejte žampiony a také je osmažte na zbylém tuku s trochou oregana. Sušená rajčata nakrájejte na proužky a sýr mozzarella na kostičky. Česnek prolisujeme v lisu na česnek a přidáme do jogurtu smíchaného s majonézou. Na každou tortillu rozprostřete porci špenátu, položte osmažené kousky masa, kousky sušených rajčat a sýr mozzarella a pokapejte česnekovou omáčkou. Tortilly srolujte (nejprve srolujte spodní a poté opačné strany) a ohřejte je v sendvičovači nebo na suché pánvi (tortillu přitlačte shora – například talířem – a po zhnědnutí zespodu ji otočte).
Co takhle verze tortilly s pečeným kuřecím masem? Podívejte se na náš recept na geniální kuřecí quesadilly:
Tortilla s kuřecím masem a zeleninou – recept
Ingredience (na 2 tortilly):
- 2tky tortilly,
- velká kuřecí prsa,
- 100 g míchaného salátu (např. polníček, rukola, ledový salát atd.),
- 1/2 červené cibule,
- 1 rajče,
- 1 krátká okurka,
- 2 stroužky česneku,
- malý kelímek přírodního jogurtu,
- sůl a pepř podle chuti,
- řepkový olej na smažení,
- koření na kuře
Tortilla s kuřecím masem a zeleninou – způsob přípravy
Kuřecí maso nakrájejte na kostky, posypte kořením a dejte na půl hodiny do lednice, aby se maso marinovalo. Po nutí této doby ho osmahněte na troše oleje, aby zhnědlo, a poté z něj pomocí papírové utěrky slijte přebytečný tuk. Tortilly ohřejte v mikrovlnné troubě nebo je opečte v troubě. Nakrájejte rajče a okurku na kostičky a cibuli na pírka. Česnek prolisujte v lisu na česnek, přidejte k jogurtu a podle chuti osolte a opepřete. Na každou tortillu rozprostřete trochu salátu, pak na ni také rozložte maso, okurku, rajče a cibuli. Povrch pokapejte česnekovou omáčkou a zabalte: nejprve přehněte spodní část a poté bokycky.