Tyto kotlety si zamilujete na první kousnutí. Jsou šťavnaté a křehké, ale obalení jim to všechno sebere.

Všichni milujeme kotlety a na našich stolech se většinou objevuje klasické mleté maso nebo vynikající vepřové kotlety. Málokdo však ještě zná recept na Požarský řízek, a ten se na polských stolech objevuje už desítky let. Je křehký, šťavnatý, ale obloha je prostě blbuvzdorná. Tento recept potěší vaše blízké a každého, kdo má rád křehké a chutné maso.

Ohnivé kotlety nechyběly na stolech všech hodnostářů z dob komunismu. Není divu, vždyť recept pochází z Ruska a své jméno získal od kuchaře, který vařil pro cara Mikuláše I. Nebudeme se však zabývat původem těchto kotlet, ale jejich chutí, protože ta je skutečně jedinečná. Ohnivé kotlety se připravují podobně jako naše mleté maso, ale k jejich přípravě se používá drůbeží, kuřecí nebo krůtí maso. Původně se také nepoužívalo mleté maso, ale jemně nakrájené. A pak je tu ještě obloha, která se připravuje ze starého chleba nakrájeného na malé kousky. Takový řízek je opravdu prvotřídní jídlo.

Viz video Kombinovala jsem kuřecí maso s houbami a omáčkou. Kdo nejedl, ať závidí.

Ohnivé kotlety – šťavnaté a křehké a křupavé

Složení: 1:

  • 1 kg kuřecího nebo krůtího masa,
  • 2 vejce,
  • rohlík namočený v mléce,
  • sůl, pepř, granulovaný česnek,
  • nasekanou petrželku,
  • 1 malá cibule,
  • několiktků starého pšeničného chleba,
  • přepuštěné máslo na smažení.

Ohnivá kotleta – jak ji připravit:

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na jemné kostičky nebo je umelte na hrubém mlýnku. Lepší chuť však získáte, pokud maso nakrájíte. Nakrájejte také cibuli a slijte mléko ze strouhanky.
  2. Nakrájejte prošlétky chleba na velmi malé kostičky, nebojte se, že se rozpadnou. Můžete je lehce posypat solí nebo například sladkou paprikou, ale není to nutné.
  3. Nakrájené maso vložte do mísy, rozšlehejte vejce, přidejte okapanou strouhanku, nasekanou petrželku a cibuli. Přidejte koření podle potřeby a vše promíchejte.
  4. Z masové směsi odtrháváme kousky a v rukou tvoříme půlkruhové řízky. Poté je obalte v nakrájeném chlebu tak, aby kousky pevně přilnuly k masové směsi.
  5. V hluboké pánvi rozehřejte dostatečné množství přepuštěného másla a kotlety na ohni osmažte, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: