Zjistil jsem, jak vylepšit chuť klasického mletého masa. Recept jsem našla v babiččině starém sešitě.

Mleté masové kuličky jsou klasikou klasiky. Někteří lidé už na jejich přípravu nepotřebují recept. Vždy se podávají s bramborem a salátem, ale tento způsob se ukazuje jako chutnější. Našla jsem ho v babiččině deníčku, udělala jsem ho a byla jsem nadšená z chuti. Je to prostě geniální.

Viz video Sekaný kuřecí řízek – chutný a jednoduchý na přípravu

Kotlety jsou pokrm, který se mnohým z nás vryl do paměti jako chuť dětství. Je to skutečná klasika kuchyně, která obstála ve zkoušce času a stala se oblíbeným pokrmem mnoha generací. Není to však jen tradice, co nás k tomuto pokrmu přitahuje, ale také jeho jedinečná chuť a všestrannost. Obvykle se připravují z mletého vepřového, hovězího masa nebo ze směsi obojího a také z přísad, jako je cibule, strouhanka, vejce, koření a bylinky. Po usmažení se podávají s brambory a domácím salátem. Tentokrát vám však chci ukázat trochu jiný způsob jejich podávání. Místo klasické zálivky se vtí přelít je křenovou omáčkou, která má hlubokou a aromatickou chuť.

Recept na mleté kotlety s křenovou omáčkou

Ingredience na mleté kotlety:

  • 500 g mletého masa,
  • cibule,
  • vejce,
  • půl hrnku strouhanky,
  • černá kaiserka,
  • půl sklenice mléka,
  • sůl,
  • pepř,
  • olej na smažení.

Ingredience na křenovou omáčku:

  • půl šálku vývaru,
  • 2 lžíce strouhaného křenu,
  • půl šálku 18procentní smetany,
  • lžíce másla,
  • lžíce pšeničné mouky,
  • sůl,
  • pepř.

Způsob přípravy:

  1. Strouhanku zalijte mlékem a nechte ji několik minut odležet, aby nabobtnala. Po této době přebytečnou tekutinu důkladně vymačkejte a dejte ji do mísy. Přidejte mleté maso, nakrájenou cibuli, vejce, sůl a pepř. Důkladně prohněťte, dokud se ingredience zcela nespojí.
  2. Ze vzniklé směsi vytvarujte tvarované kotlety a každou obalte ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a po rozpálení maso osmažíme. Smažte z obou stran dohněda.
  3. Během smažení si připravte křenovou omáčku. V hrnci rozehřejte máslo a přidejte do něj mouku. Za stálého míchání směs zahřívejte asi 3 minuty.
  4. Poté postupně přilévejte vývar, přidejte křen a smetanu. Míchejte, dokud se zcela nespojí. Omáčku za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne a nedosáhne správné konzistence. Nakonec omáčku podle chuti osolte a opepřete.
  5. Osmažené kotlety podávejte s uvařenou krupicí, přelité křenovou omáčkou. Dobrou chuť!

Další zajímavé texty najdete na domovské stránce /p>

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: