Bešamel – omáčka, která potěší i ty nejnáročnější. Recept Ania Starmach

Bešamel – recept Anii Starmach a několik důležitých informací

Výroba bešamelu je velmi jednoduchá. Než však přejdeme ke konkrétnímu receptu, stojí za to napsat pár slov o samotné omáčce. Bešamel, jak jsme se již zmínili, patří mezi základní omáčky. Připravuje se podobně jako tradiční jíška. Jedná se o kombinaci mouky, másla a mléka. Pokud jde o bešamelovou omáčku, je důležité také koření. Do bešamelu používáme sůl, bílý pepř a muškátový oříšek. Někdy se přidává také trochu citronové šťávy.

Bešamelová omáčka – recept Ani Starmachové

Složení: 1:

  • část sklenice mléka
  • asi 2 lžíce másla
  • 50 g žlutého sýra – musí být tvrdý
  • 2 lžíce mouky
  • koření: sůl, pepř, muškátový oříšek

Výroba:

  1. Připravte si máslo.
  2. Dejte ho do hrnce a rozpusťte.
  3. Poté přidejte mouku a chvíli zahřívejte.
  4. Pomalu přilévejte mléko.
  5. Přidejte koření podle chuti.
  6. Současně neustále míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Když se vaří a je dostatečně hustá, odstavte ji z ohně a přidejte sýr.
  8. Vše důkladně promíchejte.
  9. Omáčka je hotová.

Viz video Křupavá ryba s tatarskou omáčkou [PRZEPIS]

Bešamel – jak na něj? Recept s přídavkem šafránu

Máte chuť na výrazný bešamel? Jak připravit bešamelovou omáčku trochu jinak? V tomto případě by byla ideální omáčka s příměsí šafránu. Skvěle se hodí na opulentní večírek. Zde je recept krok za krokem:

K přípravě jsou potřeba tyto ingredience:

  • 40 g pšeničné mouky
  • přibližně 25-30 g másla
  • asi 1/2 l mírně ohřátého mléka
  • koření: sůl, pepř, šafrán, muškátový oříšek

Výroba:

  1. Na pánvi rozpusťte máslo.
  2. Přidejte mouku.
  3. Pečlivě promíchejte tak, aby se netvořily hrudky.
  4. Neustále míchejte a současně přilévejte mléko. Nejdůležitější je, aby se netvořily žádné hrudky.
  5. Omáčku vařte, dokud nebude dostatečně hustá a nadýchaná. Podle chuti ji dochuťte kořením. Promíchejte.

Bešamel – Thermomix vám usnadní vaření

Jednoduchý recept na bešamel? Thermomix umožňuje také přípravu různých druhů dresinků. I když je příprava bešamelu rychlá, s tímto přístrojem je jeho příprava ještě snazší. Přesvědčte se sami. Recept na bešamel s Thermomixem najdete zde:

Složení: 1:

  • 1/2 l mléka
  • koření: sůl, pepř, muškátový oříšek
  • cca 40 g másla
  • přibližně 40 g pšeničné mouky

Výroba:

  1. Připravte zařízení.
  2. Vložte máslo do míchací nádoby. Rozpusťte ho během 3 minut při 100 stupních na 1 otáčku.
  3. Poté přidejte mouku.
  4. Vše jemně smažte 3 minuty při 100 stupních na 1. otáčku.
  5. Poté přidejte zbývající přísady.
  6. Vše vařte 6 minut. Při 90 stupních na 4 otáčkách.
  7. Omáčka je hotová. Podávejte ji ihned po uvaření.

Viz také: Grilované hamburgery po americku vylepší chuť na venkovní párty.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: