Bez této omáčky bude maso nepoužitelné a vynikající koprovou omáčku ke karbanátkům připravíte za 15 minut. Bude vynikající

Masové kuličky jsou výbornou alternativou ke kotletám nebo mletému masu, které určitě každého po čase omrzí. Malé masové kuličky však chutnají šíleně na mnoho způsobů. Jedním z nich je podávat je ve výborné koprové omáčce.s přidáním nových brambor a zeleninového salátu. Příprava koprové omáčky ke karbanátkům zabere pouhých 15 minut a její vůni si budete ještě dlouho pamatovat. Další porce navíc je zaručena.

Viz video Kuře v kokosovém těstíčku

  • 200 ml 30 % smetany,
  • 2 šálky zeleninového vývaru,
  • 2 svazky kopru,
  • 4 stroužky česneku,
  • 2 lžíce pšeničné mouky,
  • 2 lžíce přepuštěného másla,
  • 1 lžíce citronové šťávy,
  • 1 lžička muškátového oříšku,
  • sůl a pepř.

Koprová omáčka pro slepice. Bez ní to nejde

Smetanu nalijte do mísy a smíchejte ji s pšeničnou moukou tak, aby se netvořily hrudky. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce másla a osmahněte na něm prolisovaný česnek. Je důležité obsah pánve neustále míchat, protože česnek se velmi rychle připaluje. Asi po dvou minutách přilijte do pánve smetanu a mouku a podle chuti dochuťte. Zvyšte ttu a přidejte zeleninový vývar. Omáčku neustále míchejte na poměrně silném ohni. Teprve když tekutina začne houstnout, snižte ttu. Mezitím nadrobno nasekejte dva svazky kopru, které přidejte až na samém konci spolu s citronovou šťávou. Omáčku vařte dalších 5 minut a poté ji vypněte. Nyní omáčkou jednoduše přelijte čerstvé masové kuličky nebo ji použijte k jiným masovým a vegetariánským pokrmům. Dobrou chuť!

Další zajímavý obsah naleznete na domovské stránce portálu

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: