Masové kuličky jsou výbornou alternativou ke kotletám nebo mletému masu, které určitě každého po čase omrzí. Malé masové kuličky však chutnají šíleně na mnoho způsobů. Jedním z nich je podávat je ve výborné koprové omáčce.s přidáním nových brambor a zeleninového salátu. Příprava koprové omáčky ke karbanátkům zabere pouhých 15 minut a její vůni si budete ještě dlouho pamatovat. Další porce navíc je zaručena.
Viz video Kuře v kokosovém těstíčku
- 200 ml 30 % smetany,
- 2 šálky zeleninového vývaru,
- 2 svazky kopru,
- 4 stroužky česneku,
- 2 lžíce pšeničné mouky,
- 2 lžíce přepuštěného másla,
- 1 lžíce citronové šťávy,
- 1 lžička muškátového oříšku,
- sůl a pepř.
Koprová omáčka pro slepice. Bez ní to nejde
Smetanu nalijte do mísy a smíchejte ji s pšeničnou moukou tak, aby se netvořily hrudky. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce másla a osmahněte na něm prolisovaný česnek. Je důležité obsah pánve neustále míchat, protože česnek se velmi rychle připaluje. Asi po dvou minutách přilijte do pánve smetanu a mouku a podle chuti dochuťte. Zvyšte ttu a přidejte zeleninový vývar. Omáčku neustále míchejte na poměrně silném ohni. Teprve když tekutina začne houstnout, snižte ttu. Mezitím nadrobno nasekejte dva svazky kopru, které přidejte až na samém konci spolu s citronovou šťávou. Omáčku vařte dalších 5 minut a poté ji vypněte. Nyní omáčkou jednoduše přelijte čerstvé masové kuličky nebo ji použijte k jiným masovým a vegetariánským pokrmům. Dobrou chuť!
Další zajímavý obsah naleznete na domovské stránce portálu