Nakládané okurky – mňam, nakládané zelí – mňam, ale nakládané cukety? K přípravě lahodných nakládaných okurek nepotřebujete mnoho ingrediencí. Nakládané cukety budou nejen lahodným dkem večeří, ale také chutnou svačinkou, když vás uprostřed noci náhle zavolá lednička. Recept je triviální, potřebujete cukety a tři ingredience. Už teď vám prozradíme, co z nich vznikne. A díky česneku to vyjde báječně. Nemá cenu toho litovat.
Viz video Jak zavařovat a nezbláznit se? Podívejte se na naše video
Nakládané cukety – recept lepší než okurky
Složení: Cukety, cukety, cukety, cukety, cukety, cukety, cukety, cukety:
- 2 větší cukety,
- cca. 10 stroužků česneku,
- 3é lžičky soli,
- 3 litry vody,
- cca. 100 g kopru, včetně pupenů.
Nakládané cukety – jak na to:
- Na samém začátku práce sklenice důkladně umyjte a spařte. Nechte je oschnout, můžete je otřít hadříkem.
- Cuketu omyjte a nakrájejte natky nebo čtvrtky. Kousky zeleniny naaranžujte do sklenic poměrně pevně.
- Do sklenic přidejte česnek (dva stroužky na sklenici) a snítku kopru.
- Připravte marinádu. Ve třech litrech vody rozpusťte sůl a přiveďte ji k varu. Nechte vychladnout. Vychladlou marinádou zalijte cukety ve sklenicích a pevně je uzavřete.
Takto připravené sklenice odneste na tmavé, nejlépe chladné místo. Může to být sklep, spíž nebo kuchyňská skříň. Nezapomeňte však, že jakmile sklenice odšroubujete, uložte je do lednice. Taková svačinka je prima sorcik a bude se dobře hodit jak na večírek, tak na večerní mlsání.