Guláš z trojího masa. Na tuhle chuť nezapomenete až do hrobu. Kyselý přídavek přijde vhod

Krupnik je jednou z nejoblíbenějších polévek, které si Poláci podávají ke každodenní večeři. Je to pokrm, který je buď zbožňován, nebo naopak. Dnešní recept na krupnik však přesvědčí i toho největšího skeptika. Bude aromatická,á masa a prostě nejlepší na světě. Rajčatovou polévku s vývarem už dělat nebudete – guláš je lepší volbou. Nezapomeňte však na trochu šťávy z okurek.

Jak udělat krupnik, aby byl nejlepší na světě,ý chuti a vůně? Na to máme patent. Krupnik, stejně jako mnoho jiných polévek, se dá úspěšně vařit ve vývaru, ale nestačí hotový vývar jen zalít kaší. Náš způsob, jak připravit nejlepší krupnik, spočívá v pomalém vaření dalších dvou druhů masa ve vývaru – žeber a drůbků. Žaludky se ke krupniku hodí nejlépe. Tato polévka je ěným snem každého milovníka intenzivních masitých chutí.

Viz video Jak zachránit přesolený vývar? Podívejte se na naše video

Trojitý masový vývar – recept, který si okamžitě zamilujete

Složení: 1:

  • cca. 600 g vepřových žeber,
  • 600 g vnitřností (doporučuji žaludky),
  • cca. 2 l čistého vývaru,
  • několik brambor,
  • neý šálek ječných krup (doporučuji paštiku),
  • Zelenina: Zelenina: 3 mrkve, 2 petržele, kousek celeru, pórek,
  • 1 cibule,
  • sůl, pepř, nové koření,
  • nasekaný kopr,
  • trochu okurkové šťávy,
  • několik sušených hub (nepovinné),
  • smetana na bělení (rovněž nepovinné).

Jak připravit nejlepší krupnik? Způsob výroby:

  1. Začněte důkladným očištěním drůbků. Pak je vložte do hrnce, přidejte žebra, zalijte vývarem a přiveďte k varu.
  2. Když se humus sbírá, vyjměte ho a přidejte několik kuliček nového koření a bobkové listy. Vhoďte také oloupanou a nakrájenou zeleninu spolu se spálenou cibulí. Dusíme, dokud maso nezměkne.
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Když je maso měkké, přidejte brambory do polévky. Na pánvi s rozpáleným máslem osmahněte krupici. Dochutíme špetkou soli a za stálého míchání několik minut smažíme. Poté přidejte několik naběraček vývaru a krupici vařte asi 5-10 minut. Poté ji přidejte do polévky.
  4. Ke konci vaření můžete přilít trochu okurkové šťávy nebo 2 lžíce octa. Pokud chcete, zbělte polévku temperovanou smetanou. Podávejte s krajícem chleba a trochou nasekaného kopru.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: