Krupnik je jednou z nejoblíbenějších polévek, které si Poláci podávají ke každodenní večeři. Je to pokrm, který je buď zbožňován, nebo naopak. Dnešní recept na krupnik však přesvědčí i toho největšího skeptika. Bude aromatická,á masa a prostě nejlepší na světě. Rajčatovou polévku s vývarem už dělat nebudete – guláš je lepší volbou. Nezapomeňte však na trochu šťávy z okurek.
Jak udělat krupnik, aby byl nejlepší na světě,ý chuti a vůně? Na to máme patent. Krupnik, stejně jako mnoho jiných polévek, se dá úspěšně vařit ve vývaru, ale nestačí hotový vývar jen zalít kaší. Náš způsob, jak připravit nejlepší krupnik, spočívá v pomalém vaření dalších dvou druhů masa ve vývaru – žeber a drůbků. Žaludky se ke krupniku hodí nejlépe. Tato polévka je ěným snem každého milovníka intenzivních masitých chutí.
Viz video Jak zachránit přesolený vývar? Podívejte se na naše video
Trojitý masový vývar – recept, který si okamžitě zamilujete
Složení: 1:
- cca. 600 g vepřových žeber,
- 600 g vnitřností (doporučuji žaludky),
- cca. 2 l čistého vývaru,
- několik brambor,
- neý šálek ječných krup (doporučuji paštiku),
- Zelenina: Zelenina: 3 mrkve, 2 petržele, kousek celeru, pórek,
- 1 cibule,
- sůl, pepř, nové koření,
- nasekaný kopr,
- trochu okurkové šťávy,
- několik sušených hub (nepovinné),
- smetana na bělení (rovněž nepovinné).
Jak připravit nejlepší krupnik? Způsob výroby:
- Začněte důkladným očištěním drůbků. Pak je vložte do hrnce, přidejte žebra, zalijte vývarem a přiveďte k varu.
- Když se humus sbírá, vyjměte ho a přidejte několik kuliček nového koření a bobkové listy. Vhoďte také oloupanou a nakrájenou zeleninu spolu se spálenou cibulí. Dusíme, dokud maso nezměkne.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Když je maso měkké, přidejte brambory do polévky. Na pánvi s rozpáleným máslem osmahněte krupici. Dochutíme špetkou soli a za stálého míchání několik minut smažíme. Poté přidejte několik naběraček vývaru a krupici vařte asi 5-10 minut. Poté ji přidejte do polévky.
- Ke konci vaření můžete přilít trochu okurkové šťávy nebo 2 lžíce octa. Pokud chcete, zbělte polévku temperovanou smetanou. Podávejte s krajícem chleba a trochou nasekaného kopru.