Houby v pečivu – nápad na občerstvení na večírek

Houby v těstíčku sice nepatří mezi dietní pokrmy, ale jsou tak chutné, že stojí za to si je občas dopřát. Dnes pro vás máme několik nápadů, jak tento pokrm připravit. Houby v těstíčku se skvěle hodí jako občerstvení na večírek, jako sytá svačinka k oblíbenému filmu nebo jako netradiční večeře. Pojďte si pro recept!

Houby v palačinkovém těstě – recept

Složení: 1:

  • 400 g malých žampionů (nebo větších žampionů nakrájených na poloviny),
  • šálek mouky,
  • velké vejce,
  • 3/4 šálku mléka,
  • půl lžičky tymiánu,
  • půl lžičky oregana,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • řepkový olej na smažení

Jak připravit houby v palačinkovém těstě?

Houby důkladně omyjte a osušte. Ve velké míse připravte husté palačinkové těsto – smíchejte mléko, mouku a vejce, ochuťte tymiánem, oreganem a podle chuti osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte řepkový olej. Každou houbu namočte do těsta a osmažte dozlatova. Po usmažení nechte přebytečný tuk odkapat na papírovou utěrku. Podávejte s oblíbenými dipy.

Tip: Do těsta lze místo mléka přidat pivo (může to být i sycené pivo, které jste nestihli den předtím vypít). Koláči to dodá jedinečnou chuť. Složení koření můžete upravit podle vlastních kulinářských preferencí.

Houby v sýrovém těstíčku – recept

Složení: 1:

  • 400 g malých žampionů (nebo větších žampionů nakrájených na poloviny),
  • 4 lžíce mouky,
  • 4 lžíce mléka,
  • 70 g žlutého sýra,
  • 3 vejce,
  • 4 lžíce strouhanky,
  • půl lžičky granulovaného česneku,
  • půl lžičky oregana,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • řepkový olej na smažení

Jak připravit houby v sýrovém těstíčku?

Houby omyjte a osušte papírovou utěrkou. Žlutý sýr nastrouháme na struhadle s největšími oky. Ve velké míse připravíme těsto: smícháme mouku, strouhanku, rozšlehaná vejce, mléko a nastrouhaný sýr.

V hrnci rozehřejte řepkový olej. Každou houbu namočte do těstíčka a smažte dozlatova. Houby vyjměte, přebytečný tuk slijte na papírovou utěrku a podávejte je s oblíbenými omáčkami.

Smažené žampiony Tempura – recept

Složení: 1:

  • 400 g malých žampionů (nebo větších žampionů nakrájených na poloviny),
  • půl hrnku kukuřičné mouky,
  • půl šálku pšeničné mouky,
  • ledová voda (může být sycená oxidem uhličitým),
  • řepkový olej na smažení

Jak připravit houby smažené v tempuře?

Houby důkladně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Do velké mísy nasypte kukuřičnou a celozrnnou mouku a promíchejte je. Přilijte ledovou vodu a promíchejte metličkou – pokud se vytvoří hrudky, nedělejte si s nimi starosti. Ve velkém hrnci rozehřejte řepkový olej. Když je horký, osmažte na něm houby namočené v těstíčku. Po zezlátnutí ze všech stran je vyjměte a přebytečný tuk slijte na papírovou utěrku. Podávejte s oblíbenými omáčkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: