Jak vyrobit jablečnou šťávu? Přinášíme vám recept na přípravu lahodné a zdravé jablečné šťávy.

Jablečná šťáva

Jablečný džus je zdraví samo o sobě. Připravená z čerstvého ovoce nám dodá mnoho živin, podpoří naši koncentraci a imunitní systém. Jablka obsahují 10 % denní potřeby vlákniny a jejich pravidelná konzumace pomůže snížit hladinu cholesterolu. Kromě toho mají detoxikační účinky a pročistí náš organismus. Šťáva z nich vyrobená dodá našemu tělu velké množství vitaminu C a také železa a draslíku.

Jaká jablka odšťavňovat

Nejlepší jsou jablka sklízená na podzim nebo v zimě. Obsahují nejvíce šťávy. Ranédy nejsou vhodné kvůli své vysoké kyselosti. Neexistuje však jeden správný druh, který by byl na šťávu nejlepší. Ovoce bychom měli vybírat podle svých preferencí. Mezi sladká jablka patří druhy jako ligol, lobo, žampion, maliník. Mezi ta, která jsou o něco kyselejší, patří beforest, gala, cortland, jonagold, gloster, mekintosh. Mezi kyselá patří antonovka a šedá reneta.

Jak vymačkat jablečnou šťávu

K přípravě jablečné šťávy lze použít několik přístrojů. Pokud máte odšťavňovač nebo odšťavňovač, pak můžete použít některý z těchto přístrojů. Stačí ovoce oloupat a vhodit do přístroje. Můžeme je nakrájet na menší kousky a nezapomeňte odstranit semenná hnízda, která nám mohou nápoj zhořknout. Šťáva může mít jednu příchuť nebo do ní můžeme přidat několik variant. K jablkům se hodí mrkev, banány, ananas nebo broskve. Z koření se vtí přidat nasekaný kořen zázvoru, několik špetek skořice nebo osvěžující mátu. Pro oslazení můžeme nápoj osladit cukrem nebo medem.

Na pomoc nám přijde také mixér pro vymačkání jablečné šťávy. Je to jednodušší, než se zdá. Stačí si připravit vysoký a pevný džbán. Do džbánu nebo hrnku vložíme naše jablka a přídavky. Vše zalijeme asi 400 ml čisté vody. Díky tomu se všechny ingredience snáze smíchají. Proces mixování několikrát opakujte, dokud nezískáte konzistenci smoothie nebo koktejlu. Na samém konci nápoj přeceďte přes husté síto nebo ubrousek. Zbylou dužinu důkladně vymačkejte, abyste získali poslední kapky lahodné šťávy. Hotovo.

Domácí jablečná šťáva

Jablečnou šťávu, kterou si vyrobíme vlastníma rukama, můžeme skladovat v lednici několik dní. V letním období se doporučuje ji po přípravě uložit do chladničky. Tehdy chutná nejlépe. Takový nápoj je skvělou alternativou k domácím limonádám a jiným koktejlům. Doporučujeme vám, abyste se řídili našimi tipy a připravili si vlastní jablečný džus. Najděte si svou oblíbenou kombinaci a podávejte ji svým blízkým v horkých dnech.

Podívejte se také na následující informace:

Croissanty s jablky

Tvarohový koláč ve sklenici

Jablečné koláče s jablečným moštem

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: