Jaké studené občerstvení připravit na večírek?

Jaké občerstvení na večírek se vtí připravit pro vaše hosty? Obvykle se snažíme, aby recepty byly jednoduché, doba přípravy krátká a konečný výsledek lahodný. Známé a oblíbené jsou studené svačinky z listového těsta nebo ty, které se ohřívají těsně před podáváním. Vtí se také připravit osvěžující a lehké saláty a předkrmy založené na čerstvém ovoci a zelenině. Níže uvádíme naše návrhy.

Předkrmy Capprese

Mezi studenými předkrmy se vždy dobře osvědčují předkrmy caprese. Je to předkrm ideální na každou party. Ingredience jsou zcela na nás a je to vždy chutné, pestré a rychlé. Barevné předkrmy caprese jsou velmi rychlým studeným předkrmem. Rajčata, bazalka a mozzarella jsou geniální kombinací. Chutná téměř každému. Salát caprese, který se skládá z těchto ingrediencí, je oblíbeným italským pokrmem a jedním z nejoblíbenějších předkrmů na světě.

Viz video Doporučený recept:

Složení:

  • 12 mini rajčátek, např. cherry rajčátek
  • 12 mini kuliček mozzarelly
  • 24 lístků bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • PL citronové šťávy
  • koření: po špetce soli a pepře

Viz video Znáte tyto recepty?

Při přípravě těchto předkrmů stačí všechna rajčata a lístky bazalky jednoduše omýt. Rajčata rozkrojte na polovinu. Jednu polovinu navlékněte na párátko. Poté přeložte lístek bazalky na polovinu a nařízněte. Pak malou kuličku mozzarelly z marinády, další lístek a druhou polovinu rajčete. Hotové půlky párátek položte na talíř a pokapejte olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou a kořením.

Okurka s uzeným lososem

Musí být základem sendviče vždy chléb? Použijme okurku – na svačinu je ideální. Je křupavá, šťavnatá a její přirozená sladkost se dobře hodí například ke slanému uzenému lososu. Taková svačinka je lahodná a velmi lehká.

Složení:

  • skleníková okurka
  • balíček sendvičového smetanového sýra
  • stroužek česneku,
  • kapary,
  • čerstvý kopr.

Okurku omyjte, osušte a nakrájejte na 0,5 cmtky. V míse smíchejte smetanový sýr s prolisovaným stroužkem česneku a solí a pepřem. Touto směsí potřete okurky. Navrch položte kousek uzeného lososa a ozdobte koprem a kapary.

Exotický salát s ananasem, šunkou a majonézou

Mezi studenými předkrmy nesmí chybět salát. Doporučujeme jednoduchý a barevný salát s nádechem exotiky. Ananasový salát podávejte ve vydlabaných půlkách ananasu, které se budou na stole vyjímat mezi standardními miskami na jídlo.

  • 1 ananas
  • 100 g majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • 150 g šunky
  • 1 stonek celeru
  • 0,5 lžičky sladké papriky
  • sůl a pepř

Příprava:

Ananas podélně rozkrojte na polovinu a vedledu ponechte chochol listů na ozdobu. Pomocí nože nebo lžíce vydlabejte dužinu. Na salát můžete použít i ananas z konzervy.

Asi 100-150 g ananasu nakrájejte na kostičky a zbytek použijte na jiné pokrmy (např. dezert).

Celer a šunku nakrájejte na kostičky.

Nakrájený ananas, šunku a celer dejte do mísy. Přidejte majonézu, hořčici a koření a důkladně promíchejte.

Hotový salát vložte lžící do vydlabaných půlek ananasu a podávejte.

Pizzerini z listového těsta

Pravděpodobně žádná jiná surovina není tak univerzální jako oblíbené listové těsto. Můžeme z něj připravit rohlíčky, balíčky, sušenky nebo tyčinky, a to jak sladké, tak slané. Neutrální chuť tohoto těsta znamená, že škála přísad je téměř neomezená. Inspirací pro občerstvení z listového těsta jsou například minipizzy. K přípravě těchto pochoutek nepotřebujete žádné kulinářské dovednosti. Jejich příprava je neuvěřitelně jednoduchá a rychlá.

Ingredience: 1:

  • 1 balíček listového těsta
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • několiktků salámu
  • kapary
  • 1/2 červené papriky
  • 1/4chovky konzervované kukuřice
  • 5 dag strouhané mozzarelly nebo žlutého sýra
  • několik žampionů
  • Provensálské bylinky
  • 1 rozšlehané vejce

Příprava:

Předehřejte troubu na přibližně 180 °C. Z listového těsta vykrájejte čtverce o rozměrech přibližně 10 x 10 cm. Do středu každého čtverce dejte lžičku pyré a rozetřete (vyhněte se okrajům, abyste mohli později spojit konce těsta a vytvořit obálku).

Do každého navrstvěte salám,tky žampionů, papriky, kukuřici, kapary, posypte strouhanou mozzarellou a provensálskými bylinkami. Prsty slepíme protilehlé okraje těsta a obálky přeložíme (měly by se slepit k sobě jako běžné knedlíky, ale je důležité těsto nepropíchnout, protože n bude při pečení vylézat ven).

Každou obálku položte s rozestupy nach vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a případně posypte ještě trochou strouhané mozzarelly.

Pečeme přibližně 15-20 minut při 180 stupních se zapnutým ventilátorem.

Francouzská cibule

Pokud máte rádi cibulové závitky, musíte vyzkoušet tyto z listového těsta. Jsou naprosto vynikající t i studené a připravíte je za 20 minut. Jsou ideální jako občerstvení na večírky a akce.

Složení: 1:

  • balíček listového těsta
  • 2 velké červené cibule
  • olej na smažení
  • 15 dag žlutého sýra
  • sůl a pepř
  • vejce
  • mák na posypání – nepovinné

Příprava:

Nakrájíme 2 velké cibule na pírka. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibuli na něm zesklovatíme. Necháme vychladnout.

Nastrouhejte sýr na struhadle s velkými oky. Rozbalte těsto a rozložte na něj rovnoměrnou vrstvu smažené cibule (kratší stranu nechte asi 5 cm širokou bez ně. Nastrouhaný sýr posypeme v rovnoměrné vrstvě na cibuli. Celé to osolte a opepřete.

Srolujte podél kratší strany do rolády. Ostrým nožem nakrájejte na kousky široké asi 2 cm. Rozklepněte vejce a štětcem potřete horní část a boky každého kousku. Povrch posypeme mákem.

Pečte v troubě při 200 °C asi 12-15 minut, dokud nezhnědnou.

Viz také:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: