Moje teta přidává do nakládaných okurek překvapivou přísadu. V naší rodině dokonce okurky sundali z pódia.

Zavařené okurky jsou vynikajícím dkem salátů, sendvičů nebo čerstvě upečených ryb. Je to také skvělý způsob, jak si jejich chuť vychutnat v zimním období. Existuje mnoho různých přísad, které zpestřují jejich chuť. Jedna by však napadla jen málokoho.

Viz video Vyměňte housku za tortillu. Tento recept na burger dobývá internet

Co se hodí k nakládaným okurkám? Moje teta do nich přidává tajnou přísadu.

Moje teta přišla s neobvyklým nápadem, jak si zpestřit zásoby okurek. Když připravuje zavařeniny, nikdy do nich nezapomene přidat. celer. Díky obsahu minerálů má mírně slanou chuť. Kromě toho je mimořádně šťavnatý a křupavý. V kombinaci s okurkami získává zcela jiný charakter. Přidá-li se celer do sklenice okurek se sladkokyselou octovou marinádou, stane se ingrediencí, která salátu dodá svěžest. K přípravě salátu potřebujete:

  • 2 šálky bílého octa,
  • 2 lžíce hořčičných semínek,
  • 4 lžíce cukru,
  • 6 malých mletých okurek nakrájených podélně nebo natky,
  • 1 svazek celeru, omytý, zbavený listů a podélně rozkrojený nebo nakrájený na kostičky.

S čím celer nejlépe chutná? Jednoduchý salát, který potěší chutí po celý rok.

Příprava salátu z okurek a celeru zabere jen pár chvil. Recept se hodí na přípravu 2 velkých sklenic o objemu 1 l nebo 4 sklenic o objemu 500 ml. Pokud máte chuť, hlasujte v naší anketě níže.

  1. Ocet, hořčičná semínka a cukr dejte do hrnce a na mírném ohni připravte marinádu.
  2. Vařte 3-5 minut nebo dokud se cukr nerozpustí, poté stáhněte z ohně.
  3. Okurku atky celeru vložte do sterilované sklenice o objemu 1 litr.
  4. Zalijte připravenou marinádou.
  5. Sklenici pevně uzavřete.
  6. Pasterujte 15 minut (v hrnci nebo v troubě).
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: