Odevšad k nám přicházejí recepty, které nám ukazují, jak připravit složitá a originální jídla. Nic však nenahradí jednoduchý a tradiční pokrm, který je připraven během okamžiku. Nedávno jsem právě takové jídlo připravila a zjistila jsem, že to byla velmi dobrá volba. Rodina se z jeho chuti zbláznila.
Viz video Křupavá ryba s tatarskou omáčkou [PRZEPIS]
Při přípravě domácího jídla myslíme nejprve na ty nejtradičnější pokrmy. Je to vlastně velmi dobrá volba, protože právě ony jsou zárukou toho, že celá rodina bude s chutí a způsobem servírování spokojena. Příkladem takového pokrmu je ryba v koprové omáčce. Její jednoduchost zaujme každého a vyvolá chuť jíst ji velmi často. K jeho přípravě toho totiž nepotřebujete mnoho. Stačí čerstvé rybí filé, smetana, vývar a především kopr, který je tak klíčový.
Recept na tresku v koprové omáčce
Ingredience
- 4 filety z tresky,
- 3 lžíce másla,
- 250 ml vývaru,
- 150 ml smetanového sýra,
- 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru,
- šťáva z poloviny citronu,
- sůl,
- pepř.
Způsob přípravy
- Prvním krokem je příprava ryb. Filety důkladně očistěte a osušte, poté je z obou stran posypte solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a připravené ryby na něm osmažte. Měla by se smažit z obou stran dozlatova. Po dokončení přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se vsákl přebytečný tuk.
- Na stejné pánvi, kde se právě smažila ryba, připravte koprovou omáčku. Nejprve v ní rozpusťte zbývající máslo, poté přidejte vývar a citronovou šťávu. Celé to několik minut vařte na mírném ohni.
- Po této době přidejte smetanu a nasekaný kopr. Důkladně promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Na samém konci ji podle chuti osolte a opepřete.
- Osmažené filety z tresky vraťte do pánve s omáčkou. Celé to ještě několik minut povařte.
- Tento pokrm můžete podávat s vařenou rýží nebo kaší. Dobrou chuť!
Další zajímavé texty najdete na domovské stránce