Tyto kotlety se u mě doma dělají mnohem častěji než vepřové kotlety a mleté maso. Ano, jsou trochu pracné, ale jejich chuť vynahradí každou minutu strávenou jejich přípravou. Kotlety, jak se jim říká, jsou báječné – lahodné a barevné. Dky udělají své – petrželka a paprika jsou nezbytností.
Sekané kotlety z kuřecích prsou jsou opravdu skvělou alternativou ke známým, ale dnes již poněkud banálním mletým kotletám, vepřovým kotletám nebo drůbežím řízkům. Na talíři vypadají krásně, jsou barevné a mají zajímavý nepravidelný tvar. Důležité jsou přísady a olej. Musí ho být hodně a musí být velmi horký.
Viz video Takové kotlety ještě nikdo neviděl. Podívejte se na naše video
Oblíbené kotlety mé rodiny. Jak připravit kotlety?
Ingredience: 1:
- 3 dvojité kuřecí prsní řízky,
- 2 červené papriky (nejlépe větší)
- 1 cibule, nejlépe větší,
- 3-4 stroužky česneku,
- svazek petrželky,
- 2 lžíce majonézy,
- lžíce hořčice,
- 3-4 lžíce bramborové mouky,
- 3 vejce,
- Sůl, pepř, sladká paprika, špetka kari,
- olej na smažení.
Kotlety – jak na to:
- Kuřecí prsa očistěte od blan a nakrájejte na poměrně malé kostičky. Poté je vložte do mísy a okořeňte oblíbeným kořením. Odložte na několik hodin do lednice.
- Zatímco se maso louhuje s kořením, připravte si ostatní ingredience. Papriku nakrájejte zhruba na stejné kostky jako kuře a cibuli nakrájejte poměrně najemno. Česnek propasírujte přes lis a petrželku nasekejte také poměrně najemno.
- K marinovanému kuřeti přidejte nakrájenou zeleninu, rozklepněte vejce, přidejte majonézu, hořčici a bramborovou moučku. Vše dobře promíchejte a odstavte, aby směs dosáhla pokojové tty.
- V širokém hrnci rozehřejte olej na smažení a hlubokou lžící dávkujte porce masové směsi do řízků. Smažte na mírnémmeni, dokud kotlety nezačnou hnědnout.
- Po usmažení kotlety vyklopte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s brambory nebo rýží a oblíbeným salátem nebo studené s česnekovou omáčkou.