Nakrájím, přidám zeleninu a osmažím. Tyto kotlety jsou lepší než mleté maso nebo vepřové kotlety.

Tyto kotlety se u mě doma dělají mnohem častěji než vepřové kotlety a mleté maso. Ano, jsou trochu pracné, ale jejich chuť vynahradí každou minutu strávenou jejich přípravou. Kotlety, jak se jim říká, jsou báječné – lahodné a barevné. Dky udělají své – petrželka a paprika jsou nezbytností.

Sekané kotlety z kuřecích prsou jsou opravdu skvělou alternativou ke známým, ale dnes již poněkud banálním mletým kotletám, vepřovým kotletám nebo drůbežím řízkům. Na talíři vypadají krásně, jsou barevné a mají zajímavý nepravidelný tvar. Důležité jsou přísady a olej. Musí ho být hodně a musí být velmi horký.

Viz video Takové kotlety ještě nikdo neviděl. Podívejte se na naše video

Oblíbené kotlety mé rodiny. Jak připravit kotlety?

Ingredience: 1:

  • 3 dvojité kuřecí prsní řízky,
  • 2 červené papriky (nejlépe větší)
  • 1 cibule, nejlépe větší,
  • 3-4 stroužky česneku,
  • svazek petrželky,
  • 2 lžíce majonézy,
  • lžíce hořčice,
  • 3-4 lžíce bramborové mouky,
  • 3 vejce,
  • Sůl, pepř, sladká paprika, špetka kari,
  • olej na smažení.

Kotlety – jak na to:

  1. Kuřecí prsa očistěte od blan a nakrájejte na poměrně malé kostičky. Poté je vložte do mísy a okořeňte oblíbeným kořením. Odložte na několik hodin do lednice.
  2. Zatímco se maso louhuje s kořením, připravte si ostatní ingredience. Papriku nakrájejte zhruba na stejné kostky jako kuře a cibuli nakrájejte poměrně najemno. Česnek propasírujte přes lis a petrželku nasekejte také poměrně najemno.
  3. K marinovanému kuřeti přidejte nakrájenou zeleninu, rozklepněte vejce, přidejte majonézu, hořčici a bramborovou moučku. Vše dobře promíchejte a odstavte, aby směs dosáhla pokojové tty.
  4. V širokém hrnci rozehřejte olej na smažení a hlubokou lžící dávkujte porce masové směsi do řízků. Smažte na mírnémmeni, dokud kotlety nezačnou hnědnout.
  5. Po usmažení kotlety vyklopte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s brambory nebo rýží a oblíbeným salátem nebo studené s česnekovou omáčkou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: