Omáčka ze sušených hub je ideálním dkem, který zvýrazní chuť připravovaných pokrmů. Stojí za to vědět, že sušené houby mají intenzivnější chuť než čerstvé, což omáčce dodává hluboké a bohaté aroma. Jak tedy připravit dokonalou omáčku? Odpovídá Tomasz Strzelczyk.
Viz video Vypadá jako houba a chutná lépe než hříbky. Koláče, které jsme z ní připravili, jsou božské
Šíleně chutná omáčka ze sušených hub. Krémová, ale velmi intenzivní chuť
Tomasz Strzelczyk zveřejnil na YouTube video, ve kterém se podělil o recept na vynikající omáčku ze sušených hub. Mimochodem prozradil, že „sušené houby milují cibuli“, takže ta nesmí chybět, pokud takovou omáčku připravujete. Další recepty najdete na domovské stránce .co.uk.
Složení: 1:
- 60 g sušených hub,
- 1 velká cibule,
- 1 l vody,
- špetka saturejky,
- 100 ml smetany,
- 3 bobkové listy,
- sůl a pepř podle chuti.
Omáčka ze sušených hub – recept Tomasze Strzelczyka. Příprava krok za krokem
Způsob přípravy:
- Sušené houby ve velké míse zalijte vroucí vodou. Nechte 15 minut odstát. Poté je slijte a prchněte pod tekoucí vodou. Tím se odstraní veškeré nečistoty.
- Houby vložte do hrnce, přidejte tři bobkové listy a zalijte vodou – horkou nebo studenou. Vody by mělo být tolik, aby houby jemně zakryla.
- Jakmile se voda začne vařit, vařte 30 minut.
- Nakrájejte velkou cibuli na kostičky.
- Na pánev dejte přepuštěné máslo a cibuli na něm osmažte.
- Přidejte půl lžíce celozrnné mouky a smažte další minutu.
- Postupně přidejte houbový vývar.
- Přendejte polovinu hub a vyjměte bobkové listy. Pokud jsou houby malé, nekrájejte je.
- Přidejte špetku saturejky. Zbytek hub rozmixujte na hladkou pastu a vlijte do pánve.
- Omáčku dochuťte solí a čerstvě nastrouhaným černým pepřem.
- Případně zjemněte smetanou.