Polévka z červené řepy, chuť našeho dětství. Bez jedné z ingrediencí by nebyla tak chutná.

Polévka z červené řepy je příjemnou vzpomínkou na dětství, kdy nám ji připravovaly naše maminky a babičky. Recept na polévku z červené řepy je velmi jednoduchý, ale stojí za to přidat něco, co zvýrazní její chuť a zároveň dodá pokrmu krásnou sytou barvu.

Polévka z červené řepy je ideálním nápadem na večeři, když se chcete vrátit k chutím svého dětství. Recept je triviální, ale kromě nezbytného vývaru a kvalitní zeleniny je důležitá ještě jedna přísada. Chcete-li svůj recept na polévku z červené řepy ozvláštnit a zároveň jí dodat krásnou tmavou barvu, nezapomeňte ke konci vaření přidat trochu citronové šťávy.

Viz video Jak připravit dokonalou okurku? Vyhněte se těmto chybám

Polévka z červené řepy – recept na večeři našeho dětství

Složení: 1:

  • 2 kuřecí čtvrtky,
  • krk a krůtí koleno (nebo část vývaru),
  • cca. 200-300 g hovězího masa s kostí,
  • Zelenina: 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, pórek,
  • 6-8 červených řep,
  • svazek pažitky,
  • sůl, pepř, nové koření, bobkový list,
  • 2-3 lžíce citronové šťávy,
  • volitelně: 3 lžíce zakysané smetany, pokud máte rádi polévky bělejší.

Polévka z červené řepy – jak na to:

  1. Začněte přípravou masového vývaru. Maso chněte pod tekoucí vodou a vložte do většího hrnce. Zalijte vodou (cca 2,5-3 litry) a postavte na mírný oheň. Když se maso začne vařit, odstraňte sraženiny a přidejte několik koleček nového koření, několik bobkových listů achou lžičku soli. Dusíme na mírném ohni.
  2. Připravte si zeleninu. Oloupejte ji, mrkev nakrájejte na kostičky a přidejte ji do polévky. Pórek můžete svázat nití, aby se během vaření nerozpadl. Celé to vařte asi hodinu.
  3. Oloupejte červenou řepu a nakrájejte ji na kostičky (můžete ji také nastrouhat na hrubém struhadle). Polévku vařte, dokud řepa nezměkne.
  4. Nakonec ji podle chuti osolte, opepřete a přidejte citronovou šťávu. Pokud máte rádi polévky zbělené, přidejte temperovanou smetanu. Před podáváním posypte nasekanou pažitkou.

Polévku z červené řepy můžete podávat s bramborovou kaší posypanou škvarky a cibulí. Tuto verzi si všichni pamatujeme z dětství. Doporučuji přidat do bramborové kaše lžíci nastrouhaného křenu – chuť je nepopsatelná.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: