Rychlá houbová polévka. Vezměte si dva sýry a každý si zamiluje její chuť.

Houbová polévka je perfektní nápad na večeři, když nemáte moc času na vaření a chuť na něco dobrého vás prostě nepustí. Recept na houbovou polévku je triviální, ale nedávno jsem se rozhodla ji trochu ozvláštnit. Přidala jsem dva sýry – jeden řecký a druhý italský. Rodina nechce o žádné jiné verzi houbové polévky ani slyšet.

Houbová polévka je jednou z nejčastěji vařených polévek v polských domácnostech, prohrává snad jen s vývarem, rajskou a okurkovou polévkou. Recept na houbovou polévku je triviální a zvládne ji každý. Pro dodání chuti a krémovitosti se však vtí přidat sýr. Přesněji řečeno dva sýry – já jsem zvolila fetu a ricottu. Výsledek byl tak lahodný, že sesadil z trůnu mou nejoblíbenější polévku zalewajku.

Viz video Jak zachránit příliš slaný vývar? Podívejte se na naše video

Houbová polévka – recept na rychlou večeři jako v restauraci

Složení: houby, houbový salát, houbový salát, houbový salát, houbový salát:

  • 500-700 g hub,
  • 1 pórek,
  • cca. 2 l drůbežího nebo zeleninového vývaru,
  • vrchovatou lžíci řeckého sýra feta,
  • cca. 300 g ricotty,
  • máslo,
  • sůl, pepř, trochu muškátového oříšku,
  • Těstoviny nebo krutony k podávání.

Houbová polévka na dvou sýrech – jak ji připravit:

  1. Houby důkladně očistěte. Nemusíte je loupat, stačí je chnout ve studené vodě. Já houby loupu, až když se „ukáže, že jsou prázdné“. Pak je nakrájejte na kostičky nebotky – máte naprostou volnost. Pórek nakrájejte poměrně najemno. Kvůli chuti můžete nasekat i dva stroužky česneku.
  2. Připravte si hrnec nebo vysoký kastrol a rozehřejte v něm solidní lžíci másla. Poté přidejte nakrájený pórek a za občasného míchání restujte, dokud nezesklovatí.
  3. Přidejte houby a celé to duste na střednímmeni, dokud se z hub neodpaří část tekutiny, nezapomeňte, že houby by se měly dusit, ne smažit – můžete je trochu osolit. Poté přilijte horký vývar a vařte asi 10 minut.
  4. Ke konci vaření polévku podle chuti okořeňte kořením a přidejte ricottu a fetu. Vařte, dokud se sýry nerozpustí, a podle chuti dochuťte pepřem a trochou muškátového oříšku. Se solí opatrně – houby byly solené a sýr typu feta je také dost slaný.

Polévku podávejte s krutony nebo oblíbenými těstovinami. Můžete do ní také přidat mleté masové kuličky. Masové kuličky pak vhoďte přímo do vroucí polévky. Dochuťte podle chuti; do houbové polévky doporučuji masové kuličky s trochou rozmarýnu nebo tymiánu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: