Rychlá nepečená carpatta. Jak ji připravit za pár minut? Potřebujete určitou ingredienci

Viz video Newyorský makový koláč. Jeho příprava je jednodušší, než si myslíte

Carpatka je sladký a chutný koláč, který se často peče při zvláštních příležitostech nebo rodinných setkáních u kávy. Její tradiční podoba je trochu časově náročná, proto pro vás máme recept na rychlou nepečenou carpattu.

Další recepty najdete na domovské stránce portálu .co.uk.

Tradiční slaměný koláč z listového těsta aneb jak udělat rychlou carpattu

Příprava těsta na carpatku zabere nějaký čas, proto je alternativou listová sláma, která je k dostání v každém obchodě. Jedná se o malé podlouhlé tyčinky sypané hrubým cukrem. Jsou ideální jako základ pro rychlou nepečenou carpattu. Další ingrediencí, která urychlí tvorbu domácího carpatta, je použití smetanového pudinku jako hlavní části krému.

Ingredience: 1:

  • 250 g pufované slámy,
  • 2 smetanové pudinky bez cukru,
  • 700 ml mléka,
  • 5 lžic cukru,
  • 300 g másla.

S malým množstvím ingrediencí můžete tento dezert připravit během několika minut. Chuť rychlého carpaccia je úžasná a můžete ho připravit těsně před příchodem nečekaných hostů.

Příprava rychlého carpata. Recept na klasický dezert v moderním pojetí.

  1. Příprava pudinku. Do většího hrnce nalijte půl litru mléka, postavte ho na sporák na střednímen a počkejte, až dosáhne vysoké tty.
  2. Zbylých 200 ml nalijte do velkého hrnku a přilijte obsah dvou sáčků krémového pudinku a cukr. Důkladně promíchejte, dokud směs nebude hladká a jemná.
  3. Jakmile je mléko velmi t (ne vařící), přilijte pudink s rozpuštěným cukrem a intenzivně míchejte metličkou, dokud nezačne houstnout. Tím zabráníte tvorbě hrudek. Pudink vařte asi tři minuty a přelijte do chladné nádoby, aby vychladl.
  4. Krém. Máslo rozehřáté na pokojovou ttu vložte do vysoké mísy. Postupně přidávejte vychladlý pudink a míchejte při vysokých otáčkách, dokud se ingredience nespojí a nezhladí.
  5. Na dno formy vyložené pečicím papírem poskládejte brčka z listového těsta těsně vedle sebe tak, aby vytvořila kompaktní dno carpatta.
  6. Na pevně vytvořené dno z brček nalijte polovinu pudinkového krému a rovnoměrně ho rozetřete tak, aby pokryl sladké prsty. Postup opakujte a položte další vrstvu slámek. Položte druhou část pudinkového krému.
  7. Povrch zakončete pufovanými slámkami, aby byly sušenky na povrchu měkké a snadno se krájely, můžete je předtím lehce pokropit citronovou vodou.
  8. Hotový rychlý nepečený carpat vložte na několik hodin do lednice.

Samozřejmě, pokud máte chuť ochutnat ho hned, nic vám nebrání. Jde jen o to, že pokud dort chvíli stojí v lednici, brčka od krému zvlhnou a lépe se krájí.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: