Rychlý jogurtový koláč s borůvkami a bez tuku. Příprava vám nezabere více než 10 minut.

Další zajímavé recepty najdete na naší domovské stránce .co.uk.

Podívejte se na video Jogurtový koláč s borůvkami [HAPS KIDS]

Pokud hledáte recept na koláč, který nevyžaduje mnoho ingrediencí a není časově náročný, pak jste ho právě našli. Tento jogurtový koláč s borůvkami se skvěle hodí jak na venkovní prázdninové výlety, tak na domácí oslavy. Vaši hosté budou jistě nadšeni. Přesvědčte se sami.

Rychlý jogurtový koláč vyžaduje jen několik málo ingrediencí. Najdete je snad v každé kuchyni

K upečení rychlého koláče budete potřebovat produkty, jako jsou např:

  • Pšeničná mouka – jeden a půl šálku,
  • Řecký/přírodní jogurt – necelý kelímek,
  • vejce – 3 kusy,
  • cukr – půl šálku,
  • vanilkový cukr – 2 čajové lžičky,
  • prášek do pečiva – čajová lžička,
  • borůvky – dvě až tři hrsti,
  • moučkový cukr na ozdobu.

Prášek do pečiva můžete nahradit jedlou sodou. Pak stačí přidat jen půl lžičky místo celé.

Příprava borůvkového jogurtového koláče nezabere více než 10 minut. Přesvědčte se sami

Pečení jogurtového koláče je opravdu jednoduché a rychlé. Podrobný návod najdete níže:

  1. V míse smíchejte suché ingredience – mouku, cukr, cukry a prášek do pečiva (nebo jedlou sodu);
  2. V jiné míse smíchejte vejce a jogurt;
  3. Suché přísady smíchejte s mokrými a důkladně promíchejte na hladké těsto;
  4. Borůvky důkladně omyjte, osušte a poprašte moukou;
  5. Těsto přeneste do formy na pečení. Povrch posypeme borůvkami a lehce je přitiskneme;
  6. Celé to pečeme při 170-180 °C asi hodinu, dokud se tzv. nelepí nasucho.
  7. Po vychladnutí koláč posypeme moučkovým cukrem (nebo polijeme libovolnou polevou).

Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: