25.06.2020 16:42
Pokud máte rádi hranolky a chléb, tento recept se vám bude líbit. Spojili jsme oba nápady a vytvořili smažený chléb. K tangu jsou však potřeba tři – chlebové hranolky namočte do česnekové omáčky. Poezie!
Smažený chléb s česnekovou omáčkou – ingredience:
- 1 bochník tmavého kváskového chleba
- 3 stroužky česneku
- 250 g hustého jogurtu (řeckého)
- 1 svazek pažitky
- Řepkový olej na smažení
- Sůl a pepř podle chuti
Smažený chléb s česnekovou omáčkou – způsob přípravy:
- Chléb nakrájíme natky, které následně nakrájíme na přibližně centimetrové proužky.
- Na pánvi rozehřejte olej, vhoďte do něj předem nakrájený chléb a smažte ho přibližně 2 minuty. 6-8 minut a každou chvíli je obracejte. Smažené chlebové tyčinky budou hotové, až budou zlatavé a křupavé. Během smažení pravděpodobně také absorbují velké množství oleje. Osušte je a vyklopte na papír, aby se zbavily přebytečného tuku.
- Mezitím si připravte omáčku: smíchejte jogurt s nasekanou pažitkou, utřeným česnekem a dochuťte solí a pepřem.
- Křupavý chléb namočte do omáčky.