Strojové sušenky se sádlem – jedinečně lahodný výsledek nečekané kombinace [PRZEPIS]

Sušenky + sádlo = jedinečná svačinka

Strojové sušenky se sádlem bývaly velmi oblíbené – jednoduché na přípravu, křehké a velmi chutné občerstvení bylo snadno k dostání v obchodě nebo cukrárně. A recept na ně znaly před lety snad všechny babičky a maminky. Vzpomínáte si na chuť těchto sušenek? Doporučujeme vám, abyste si je sami připravili, a vysvětlíme vám, jak na to.

Strojové sušenky se sádlem – recept

Ingredience: Sušené máslo, sádlo, sádlo, sádlo, sádlo, sádlo:

  • 500 g celozrnné mouky,
  • 200 g másla nebo margarínu,
  • 50 g sádla (nesoleného, bez přidání masa nebo cibule),
  • 3 žloutky,
  • 4 lžíce moučkového cukru,
  • balíček vanilkového cukru (můžete použít i vanilkové aroma nebo cukr s přídavkem vanilky),
  • špetka soli

Připravte si také starý mlýnek na maso a vykrajovátko na sušenky.

Smaženky ze sádla – způsob přípravy

Mouku nasypeme na prkénko, přidáme sůl, margarín a sádlo. Suroviny nasekejte nožem, aby se spojily – musí se vytvořit hrudky (můžete je také vytvořit „štípáním“ surovin prsty). Oddělte žloutky od bílků a v míse je spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte mixérem nebo metličkou do nadýchané pěny. Z bílků upečte například pusinky. Poté přidejte vaječnou směs k mouce s tukem, vše rychle prohněťte a vytvořte kouli. Těsto zabalte do bavlněné utěrky nebo potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do lednice, aby se dobře vychladilo.

Poté těsto rozdělte na porce a pomocí mlýnku na maso a připraveného nástavce vytvarujte podlouhlé sušenky. Položte je nach vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Smažené strojové sušenky pečte asi 20-25 minut, dokud nebudou pěkně propečené.

Tip: Chuť sádlových strojových sušenek lze vylepšit přidáním máku nebo nasekaných ořechů do syrového těsta.

Po upečení sušenky nechte vychladnout a posypte je moučkovým cukrem.

Strojové sušenky se sádlem aneb kouzlo vzpomínek

Dobře uskladněné koláče se sádlem vydrží dlouho a neztratí svou křupavost ani lahodnou chuť. Pro jejich skladování je ideálníchovka, ale lze použít i uzavíratelné dózy na potraviny. Tyto koláčky se skvěle hodí ke kávě (a to nejlépe ze skleničky v kovovém nebostovém košíčku!) – proto jich udělejte větší dávku, dejte jich několik do krabičky a mějte vždy pohoštění pro své hosty. Vzhledem k vysokému množství tuku se toto pečivo bohužel nedoporučuje ve větším množství lidem s trávicími problémy nebo při redukční dietě. Nezapomeňte také tyto sušenky nepodávat svým vegetariánským přátelům!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: