Švýcarské bramboráky se od těch našich liší. Díky této metodě jsou mimořádně křupavé.

Před námi jsou hry Euro 2024, a tak je ideální čas otestovat kuchyně různých zemí. Svačinou, která ukradne srdce i žaludek fotbalovým fanouškům, jsou šílené bramborovécky přímo ze švýcarské kuchyně. Zlaté berner rösti nahradí nezdravé jídlo z fast foodu a skvěle poslouží jako svačina ke sledování zápasu.

Podívejte se na video Rychlý recept na křupavé cuketové palačinky

Švýcarské bramborovécky. Svačina na Euro 2024, které nikdo neodolá

Kdo nemá rád brambory, ať první hodí kamenem! Poláci tuto zeleninu milují – vždyť se z ní dají připravit šílené zapékané pokrmy, hranolky, palačinky, babky nebo krémová kaše. Dnešním kandidátem na oblíbenou svačinu ke sledování Eura 2024 je berner rösti. Nejde o nic jiného než o švýcarské bramborovécky, které lákají svou velkou velikostí a šílenou porcí.

To, čím se naše bramboráky liší od těch švýcarských, je především způsob přípravy. Rösti lze připravit z vařených a rozmačkaných brambor nebo ze syrových brambor – nastrouhaných na struhadle s velkými oky. Palačinky jsou také značné velikosti a tradičně se smaží po celéše pánve. Jedna porce proto jistě zkrotí i velký hlad. Za zmínku stojí, že rösti kdysi jedli k snídani obyvatelé bernského venkova, kteří pracovali v zemědělství. Pokrm byl levný a poskytoval energii na celý den.

Berner rösti – švýcarské palačinky, které si zamiluje každý fotbalový fanoušek

Složení:

  • 1,5 kg brambor, např. Russet,
  • 3 lžíce másla,
  • sůl,
  • pepř,

Způsob přípravy:

  1. Začněte přípravou brambor – uvařte je ve slupce v osolené vodě.
  2. Zeleninu oloupejte a rozmačkejte na hladkou kaši nebo ji propasírujte přes lis.
  3. Na pánvi rozehřejte velkou porci másla.
  4. Na pánev vložte část brambor ochucených solí a pepřem.
  5. Palačinku rösti osmažte, dokud pěkně nezhnědne, a pak ji opatrně otočte na druhou stranu. Tip – dbejte na to, aby se palačinka neroztrhla. Pomůže vám velká lopatka nebo talíř, na který palačinku jednoduše přenesete. Poté ji rychlým pohybem vraťte zpět na pánev.
  6. Smažte rösti i z druhé strany, dokud není pěkně propečený a křupavý.
  7. Hotovou palačinku podávejte s pažitkou nebo škvarky. Dobře se hodí i omáčka, například česneková nebo lehká jogurtová. Dobrou chuť!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: