Těsto na pizzu bez kynutí. Stačí lusknout a je hotovo, ale nezapomeňte na ttu vody.

Další recepty najdete na domovské stránce .co.uk.

Recept na nekynuté těsto na pizzu by měl znát každý milovník tohoto pokrmu. Nejdůležitější je pamatovat na ttu vody, ve které rozpouštíte droždí – pokud je příliš horká, droždí odumře. Pokud je naopak příliš studená, kvásek nebude fungovat. Optimální tta vody je mezi 30 a 40 stupni Celsia.

Těsto na pizzu bez kynutí – recept

Ingredience: 1:

  • 1,5 šálku celozrnné mouky
  • 0,5 šálku vody
  • 25 g čerstvého droždí
  • půlché lžičky cukru
  • špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Těsto na pizzu bez kynutí – jak na to

  1. Do sklenice t vody rozdrobíme droždí s cukrem. Vše promícháme a necháme 3 minuty odstát.
  2. Připravte si mísu a prosejte do ní mouku. Přidejte sůl, olej a kvásek. Začněte hníst těsto a v případě potřeby ho poprašte moukou.
  3. Jakmile je těsto hladké a pružné, přeneste ho nach vyložený papírem na pečení (papír můžete předem lehce potřít olejem). Poté těsto prsty roztáhněte do tvaru pizzy.
  4. Jakmile získáte kulatý tvar, potřete těsto rajčatovou omáčkou a rozprostřete na něj oblíbenou polevu.
  5. Pizzu pečte v troubě vyhřáté na 210 stupňů asi 10 minut.

Taková pizza na poslední chvíli je vynikajícím nápadem na večeři nebo pohoštění, když se u vás zastaví návštěva. Pokud patříte mezi milovníky pizzy, určitě vyzkoušejte tento recept na těsto – vaše pizza se bude olizovat kolem prstů.

Haps.co.uk je tu pro vás a my píšeme o vaření pro vás. To však neznamená, že nezapomínáme a nemyslíme na Ukrajinu. Všechny nejdůležitější informace najdete na těchto místech: news.gazeta woman.gazetaukraina.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: