Další recepty najdete na domovské stránce .co.uk.
Recept na nekynuté těsto na pizzu by měl znát každý milovník tohoto pokrmu. Nejdůležitější je pamatovat na ttu vody, ve které rozpouštíte droždí – pokud je příliš horká, droždí odumře. Pokud je naopak příliš studená, kvásek nebude fungovat. Optimální tta vody je mezi 30 a 40 stupni Celsia.
Těsto na pizzu bez kynutí – recept
Ingredience: 1:
- 1,5 šálku celozrnné mouky
- 0,5 šálku vody
- 25 g čerstvého droždí
- půlché lžičky cukru
- špetka soli
- 2 lžíce olivového oleje
Těsto na pizzu bez kynutí – jak na to
- Do sklenice t vody rozdrobíme droždí s cukrem. Vše promícháme a necháme 3 minuty odstát.
- Připravte si mísu a prosejte do ní mouku. Přidejte sůl, olej a kvásek. Začněte hníst těsto a v případě potřeby ho poprašte moukou.
- Jakmile je těsto hladké a pružné, přeneste ho nach vyložený papírem na pečení (papír můžete předem lehce potřít olejem). Poté těsto prsty roztáhněte do tvaru pizzy.
- Jakmile získáte kulatý tvar, potřete těsto rajčatovou omáčkou a rozprostřete na něj oblíbenou polevu.
- Pizzu pečte v troubě vyhřáté na 210 stupňů asi 10 minut.
Taková pizza na poslední chvíli je vynikajícím nápadem na večeři nebo pohoštění, když se u vás zastaví návštěva. Pokud patříte mezi milovníky pizzy, určitě vyzkoušejte tento recept na těsto – vaše pizza se bude olizovat kolem prstů.
Haps.co.uk je tu pro vás a my píšeme o vaření pro vás. To však neznamená, že nezapomínáme a nemyslíme na Ukrajinu. Všechny nejdůležitější informace najdete na těchto místech: news.gazeta woman.gazetaukraina.