Houbová omáčka na těstoviny je velmi jednoduchá a rychlá na přípravu. Moje rodina si na ní vždycky pochutná a nezabere víc času než uvaření těstovin. Jak tedy připravit houbovou omáčku na těstoviny? Zde je několik návrhů.
Viz video Vydatné špagety alla puttanesca
Těstoviny v houbové omáčce. Dělám je vždycky stejně a rodina se jimi láduje.
Houbová omáčka je u nás doma jedním z nejoblíbenějších jídel. Skvěle se hodí k těstovinám i bramborám. Je šíleně krémová a aromatická, takže se jí nedá odolat. Klíč k úspěchu však spočívá ve správné smetaně. Musí v ní být 30 procent smetany, jinak omáčka nebude tak lahodná. Více informací naleznete na domovské stránce portálu
Složení:
- 0,5 kg kuřecích prsou,
- 250 ml 30 % smetany,
- 250 g žampionů,
- těstoviny tagliatelle,
- cibule,
- mrkev,
- 2 stroužky česneku,
- koření: oregano, sůl, pepř, sladká paprika,
- olej.
Nejjednodušší těstoviny v houbové omáčce – recept. Příprava krok za krokem
Příprava těstovin v houbové omáčce není zrovna nejsložitější. Stačí základní dovednosti, abyste si rychle pochutnali na lahodném tm pokrmu. Není to žádný vtip, protože doba přípravy, to je doba vaření těstovin. Jaký je tedy recept na těstoviny? Tady je.
Způsob přípravy:
- Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Okořeňte.
- Těstoviny uvařte podle návodu.
- Zeleninu oloupejte. Cibuli nakrájejte na pírka a mrkev na sloupky nebotky – stejně jako houby.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, mrkev a houby. Přidejte maso.
- Do surovin na vaření přidejte smetanu a poté přidejte uvařené těstoviny. Ještě chvíli povařte. V případě potřeby dochuťte. Vychutnejte si!