Další recepty na koláče najdete na domovské stránce .co.uk.
Volný jablečný koláč je koláč, který se nedá zkazit. Je to mnohem jednodušší verze tradičního jablečného koláče a pro mnoho lidí je také chutnější. Dnes pro vás máme recept na rychlý jablečný koláč, který svou chutí zdokonalí váš prodloužený víkend i mnoho dalších příležitostí.
Volný jablečný koláč – recept na koláč na poslední chvíli, právě včas na prodloužený víkend.
Ingredience: 1:
- cca. 1,5 kg jablek
- 1 hrnek pšeničné mouky
- 1 šálek cukru na pečení
- 1 šálek krupice
- 170 g mraženého másla
- 2ché lžičky prášku do pečiva
Sypký Edelweiss – jak na to:
- Jablka oloupejte, rozkrojte na polovinu a odstraňte jadřince. Nastrouháme je na hrubém struhadle, vložíme do mísy a přidáme skořici. Důkladně promíchejte.
- Všechny suché přísady dejte do velké mísy a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně spojily. Poté je rozdělte na tři stejné díly.
- Připravte sich nebo dortovou formu, jejíž dno vyložte papírem a boky vymažte máslem.
- Na dno dortové formy nasypeme první část suchých ingrediencí a přidáme polovinu nastrouhaných jablek a skořici. Tuto vrstvu vyrovnejte a přidejte druhou část suchých přísad. Poté navrstvěte zbytek ovoce a vlijte poslední volnou část těsta.
- Přímo na koláč nastrouhejte silně vychlazené máslo. Snažte se, aby bylo máslo rovnoměrně rozložené.
- Volný jablečný koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu jedné hodiny. Nechte vychladnout a vychutnejte si lahodně vlhký jablečný koláč.
Pokud máte rádi rychlé koláče s ovocem, je tento recept na sypký jablečný koláč přesně pro vás. Určitě ho připravte ještě dnes nebo zítra a vychutnejte si lahodný dezert k odpolední ledové kávě.
Haps.co.uk je tu pro vás a my píšeme o vaření pro vás. To však neznamená, že nezapomínáme a nemyslíme na Ukrajinu. Všechny nejdůležitější informace najdete na těchto místech: news.gazetawoman.gazetaukraina.