Všichni byli uchváceni včelím dortem a už jste vyzkoušeli cheesecake v této verzi? Máme pro vás skvělý recept

Včelí cheesecake si získá večírky – nejen pro děti.

O lahodné dorty se snaží všichni domácí i profesionální cukráři. A co když je mimochodem pečivo také výjimečně krásné? Úspěch zaručen! Takovým dortem je včelí cheesecake, připravený po vzoru stejnojmenného dortu, o kterém jsme již psali (viz: Včelařský dort – pastva nejen pro chuťové buňky. Jak ho připravit). Recept se zdá být složitý, ale – věřte tomu – opravdu není obtížný. Recept na tento báječný dort prozradila autorka blogu Rita kreativní.

Jak připravit včelí cheesecake?

Ingredience:

Spodní část:

  • 170 g sucharů
  • 250 g čokoládového krému

Krém:

  • 500 g mascarpone (chlazené)
  • 500 ml 36% smetany (silně chlazené)
  • sklenice mléka
  • 40 g chia semínek
  • 3 lžíce sypké želatiny
  • 6 vrchovatých lžic moučkového cukru

Ovocná pěna:

  • 300 g broskví
  • 300 g manga
  • 200 g pomerančového želé
  • půl šálku vody

Dekorace:

  • 7 půlek broskví z konzervy
  • 14 mandlových lupínků
  • 30 g mléčné čokolády
  • 10 g bílé čokolády

Včelí cheesecake krok za krokem:

Nejprve si připravíme dno. Za tímto účelem rozdrtíme suchary v mixéru nebo je rozdrtíme v sáčku a lehce do nich udeříme válečkem. Přidáme čokoládový krém a důkladně promícháme se sušenkami. Připravené dno položíme na dno dortové formy a lehce přitlačíme. Formu vložte do chladničky.

Připravte krém. Do poloviny mléka nasypte chia semínka a dejte stranou do lednice, aby trochu nabobtnala. V samostatné misce smíchejte želatinu se třemi lžícemi mléka a dejte stranou. Mezitím v hrnci zahřejte zbývající mléko, ale nenechte ho vařit. Stáhněte znu, přidejte želatinu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Odstavte, aby směs vychladla.

Ve velké míse vymíchejte smetanu do tuha a v jiné míse smíchejte mascarpone a cukr. Do středu přidejte šlehačku, chia a želatinu. Všechny ingredience promíchejte, jen dokud se dobře nespojí. Hotový krém naneste lžící na dno sušenek, zarovnejte a dejte do chladničky.

Připravte si ovocné pyré. Ovoce nakrájejte na kousky a vložte do hrnce. Rozmixujte na hladkou kaši a zahřívejte, dokud se nerozvaří. Poté přilijte želé a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Odstavte, aby pyré trochu vychladlo a ztuhlo. Hotovou směs nalijte na krém z mascarpone a uhlaďte povrch. Navrch položte bublinkovou fólii pipetou dolů (předem ji omyjte a osušte) a lehce přitlačte. Dort dejte na několik hodin do chladničky.

Provedeme zdobení. Broskve osušíme papírovou utěrkou. Rozpustíme čokoládu. Mléčnou čokoládu nalijeme do malého cukrářského pouzdra nebo tuhého sáčku, v jehož rohu uděláme malý otvor. Na povrch broskví vytvoříme proužky mléčné čokolády. Vtlačíme do nich mandle, které napodobují křídla, a pomocí bílé a mléčné čokolády nakreslíme na přední stranu ovoce oči.

Vyjměte dort z lednice, opatrně odstraňte fólii a na povrch naaranžujte broskvové včelky. Hotovo!

***

Recept a přesný postup zdobení krok za krokem najdete na kanálu Rity creative na YoutTube.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: