Přidání aromatické a intenzivně ochucené omáčky může pokrm učinit mnohem zajímavějším. Proto je tak oblíbená česneková omáčka, kterou většina z nás alespoň jednou v životě připravila. Tento recept se od toho tradičního trochu liší, a to díky přidání ovoce. Díky chuti tohoto citrusu bude omáčka osvěžující a lehká. Je to dokonalá kombinace chutí přesně na léto.
Viz video Tyto výrobky řežete každý den. Usnadněte si život pomocí našich triků
Složení:
- 4 stroužky česneku,
- 2 lžíce majonézy,
- 2 lžíce 18procentní smetany,
- 200 ml přírodního řeckého jogurtu,
- šťáva z poloviny limetky,
- svazek kopru,
- sůl a pepř.
Vynikající česneková omáčka. Přidáním této přísady se zvýrazní chuť
Do pokrmu přidejte smetanu, jogurt a majonézu a důkladně promíchejte. Pokud chcete mít omáčku velmi nadýchanou, můžete to udělat ručním mixérem nebo běžnou metlou. Když se všechny tři ingredience spojí v jednu nadýchanou pastu, prolisujte česnek a přidejte ho do pasty. Omáčku znovu promíchejte a dochuťte solí, pepřem a šťávou z poloviny limetky.
Pokud nemáte tento citrus po ruce, dobře poslouží i citron. Dbejte však na to, abyste ho nepřidávali příliš mnoho, protože je mnohem větší než průměrná limetka. Nakonec nasekejte hrst kopru a přidejte ho do omáčky. Omáčku ještě jednou promíchejte a případně znovu dochuťte podle vlastní chuti. Díky přidání citrusů bude omáčka osvěžující a skvěle se hodí k mexickým pokrmům. Dobrou chuť!
Další zajímavý obsah naleznete na domovské stránce portálu