Ani moje babička už nechce dělat klasické okurky. Říká, že tyhle jsou milionkrát lepší

Nakládání je zvláštní roční období. Každý, kdo má vlastní spíž, už s ním určitě začal. Ve sklenicích nekončí jen ovoce, ale také okurky. Okurky v následujícím receptu budou hitem letošního podzimu a zimy. Stačí k nim přidat jen jednu marinádu a je jich jako šafránu.

Výroba zavařenin je zvláštní období, které právě prožíváme. Každý, kdo má vlastní spižírnu nebo sklep, se už jistě pustil do této každoroční tradice. Ve sklenicích přistává nejen sladké ovoce, ale také nejrůznější zelenina. Obzvláště oblíbené jsou okurky, které jsou díky své univerzálnosti a jedinečné chuti nedílnou součástí mnoha domácích spíží. Nejen tyto klasické verze této zeleniny jsou však velmi chutné. Experimentujte s marinádami a objevte nové chutě, které jste dosud určitě neznali.

Naším receptem, který vám určitě zachutná, jsou okurky ve sladké marinádě. Jedním z tajemství tohoto receptu je přídavek medu, který okurkám dodá jedinečný, jemně sladký nádech. Díky této kombinaci po těchto okurkách rádi sáhnou i ti, kteří obvykle po zavařeninách nesahají. Tyto okurky se skvěle hodí jako příloha nebo jako přísada do mnoha salátů.

Recept na okurky naložené v medu

Ingredience

  • 2 kg okurek,
  • 2 litry vody,
  • 250 ml 10% octa,
  • 200 ml medu,
  • 4 lžičky soli,
  • 1 lžička cukru,
  • 4 stroužky česneku,
  • lžička hořčice,
  • několik snítek kopru.

Způsob přípravy

  1. Okurky důkladně omyjte a odřízněte konce. Připravte sklenice důkladným omytím a vypařením. Do každé sklenice vložte jeden stroužek česneku a několik snítek kopru.
  2. Ve velkém hrnci svařte vodu se solí a cukrem. Přidejte ocet a med, důkladně promíchejte a znovu přiveďte k varu. Horkým nálevem zalijte okurky ve sklenicích, přičemž nechte asi 1 cm od horního okraje sklenice.
  3. Sklenice pevně uzavřete a pasterujte asi 10-15 minut. Po skončení pasterizace sklenice postavte dnem vzhůru a nechte je vychladnout. Takto naložené okurky jsou připravené ke konzumaci přibližně po 2-3 týdnech. Skladujte je nejlépe na chladném a tmavém místě.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: