Viz video Jogurtový koláč – jemný a chutný. Vyzkoušejte ho sami!
Ačkoli je babka koláčem připravovaným především na Velikonoce, díky své jednoduchosti a přesto jedinečné chuti po této pochoutce stále častěji rádi saháme i denně. Jak připravit tu nejlepší verzi, aby byla nadýchaná a křehká? Podívejte se na recept sestry Aniely níže. Najdete ho také v jedné z autorčiných knih.
Bílkový muffin sestry Aniely, který je lehkým a nadýchaným pečivem.
Když děláme velikonoční bábovku, obvykle do ní přidáváme citronovou příchuť, někdy ořechy nebo ji poléváme polevou. To jí dodá další chuť a rozhodně to přestane být obyčejná bábovka. Pokud však máte chuť na něco jemnějšího a bez přílišné sladkosti, osvědčeným řešením je bábovka z bílků sestry Aniely.
Jeho křehkost způsobuje, že po jeho snědení máme chuť na další. Stojí za to tento recept vyzkoušet, abyste mohli lahodný koláč servírovat i svým hostům.
Složení: 1:
- 1,5 hrnku celozrnné mouky,
- 4 bílky,
- 3 lžíce cukru,
- 125 g másla,
- půl šálku mléka,
- půl lžičky prášku do pečiva,
- vanilkový cukr.
Další zajímavé recepty najdete na domovské stránce .co.uk.
Křehká bábovka z vaječného bílku sestry Aniely. Postup přípravy
- Oddělte bílky od žloutků a pomocí mixéru je na nejvyšší rychlost vyšlehejte se špetkou soli do nadýchané pěny.
- Ke konci šlehání postupně přidávejte cukr a míchejte, dokud nezískáte sklovitou konzistenci, která po otočení dnem vzhůru nestéká a je tuhá.
- Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Můžeme také kombinovat se studeným mlékem, abychom vyrovnali ttu. Přidáme k vyšlehaným bílkům.
- Přisypeme mouku a prášek do pečiva. Celou směs velmi důkladně promíchejte dřevěnou lžící do hladka.
- Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem nebo alobalem.
- Bílkovou bábovku pečte přibližně 70 minut při 180 °C.
Po nutí této doby bábovku vyjměte a nechte vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.