Bílý dort sestry Aniely. Recept na nadýchaný koláč s trochou cukru a několika ingrediencemi.

Viz video Jogurtový koláč – jemný a chutný. Vyzkoušejte ho sami!

Ačkoli je babka koláčem připravovaným především na Velikonoce, díky své jednoduchosti a přesto jedinečné chuti po této pochoutce stále častěji rádi saháme i denně. Jak připravit tu nejlepší verzi, aby byla nadýchaná a křehká? Podívejte se na recept sestry Aniely níže. Najdete ho také v jedné z autorčiných knih.

Bílkový muffin sestry Aniely, který je lehkým a nadýchaným pečivem.

Když děláme velikonoční bábovku, obvykle do ní přidáváme citronovou příchuť, někdy ořechy nebo ji poléváme polevou. To jí dodá další chuť a rozhodně to přestane být obyčejná bábovka. Pokud však máte chuť na něco jemnějšího a bez přílišné sladkosti, osvědčeným řešením je bábovka z bílků sestry Aniely.

Jeho křehkost způsobuje, že po jeho snědení máme chuť na další. Stojí za to tento recept vyzkoušet, abyste mohli lahodný koláč servírovat i svým hostům.

Složení: 1:

  • 1,5 hrnku celozrnné mouky,
  • 4 bílky,
  • 3 lžíce cukru,
  • 125 g másla,
  • půl šálku mléka,
  • půl lžičky prášku do pečiva,
  • vanilkový cukr.

Další zajímavé recepty najdete na domovské stránce .co.uk.

Křehká bábovka z vaječného bílku sestry Aniely. Postup přípravy

  1. Oddělte bílky od žloutků a pomocí mixéru je na nejvyšší rychlost vyšlehejte se špetkou soli do nadýchané pěny.
  2. Ke konci šlehání postupně přidávejte cukr a míchejte, dokud nezískáte sklovitou konzistenci, která po otočení dnem vzhůru nestéká a je tuhá.
  3. Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Můžeme také kombinovat se studeným mlékem, abychom vyrovnali ttu. Přidáme k vyšlehaným bílkům.
  4. Přisypeme mouku a prášek do pečiva. Celou směs velmi důkladně promíchejte dřevěnou lžící do hladka.
  5. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem nebo alobalem.
  6. Bílkovou bábovku pečte přibližně 70 minut při 180 °C.

Po nutí této doby bábovku vyjměte a nechte vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: