Co lze udělat, aby okurky nebyly uvnitř prázdné? Udělejte postupně tři věci a problém zmizí.

Když začne okurková sezóna, nakládáme je jako šílení, těsně je napěchujeme do sklenic s přísadami a zalijeme je solným nálevem. Výroba nakládaných okurek je prý snadná a nevyžaduje žádné zvláštní dovednosti – proces kvašení udělá většinu práce za nás, ale stává se, že nakládané okurky vyjdou uvnitř prázdné. Proč se to stává a jak tomu zabránit? Máme pro vás zlatý tip. Přesněji řečeno tři rady.

Viz video Jak připravit nakládaná rajčata? Podívejte se na náš recept

Co můžete udělat, aby nakládané okurky nebyly uvnitř duté?

Pokud chcete, aby vaše nakládané okurky byly pevné a křupavé, musíte začít důležitou a zcela samozřejmou věcí, protože úspěch začíná už při nákupu. Až půjdete na trh nebo do bazaru, vybírejte si pouze čerstvé, malé okurky. Nevybírejte okurky, které jsou pomačkané nebo mají uříznuté stopky – to jim ubírá na chuti a šťavnatosti. Nekupujte ani nažloutlé okurky na zavařování – ty se hodí spíše do zimního salátu.

Dalším aspektem je namáčení těchto okurek. Abyste se ujistili, že okurky na nakládání nemají uvnitř dutinu, ihned po zakoupení je vložte do mísy a zalijte studenou vodou. Takové okurky odložte na 2-3 hodiny, aby se ve vodě mírně namočily. Po této době je důkladně očistěte.

S čištěním okurek souvisí ještě třetí věc. Než okurky vložíte do mísy se studenou vodou, neodtrhávejte jejich konce. Teprve když okurky omyjete, můžete je zbavit řapíků a případných květů. Nezapomeňte také okurky umývat měkkým kartáčem, abyste nepoškodili slupku. Díky těmto tipům budou vaše nakládané okurky křupavé a opravdu chutné.

Jak připravit nakládané okurky – recept, který vždy vyjde

Ingredience: 1:

  • Mleté okurky, nejlépe malé nebo střední a podlouhlé,
  • česnek (3 stroužky do každé sklenice),
  • kořen křenu (2-3 malé kousky do každé sklenice),
  • snítka kopru s baldachýnem (jedna na sklenici),
  • dubové, třešňové nebo rybízové listy (volitelně 2-3 na sklenici),
  • bobkový list (volitelně jeden na sklenici),
  • Solný nálev: jedna vrchovatá polévková lžíce kamenné soli na litr vody.

Nakládané okurky – jak na to:

  1. Okurky očistěte a namočte do studené vody. Zatímco se namáčejí, připravte sklenice. V ideálním případě by měly být vyvařené a víčka také. Mezitím si připravte i ostatní ingredience.
  2. Na dno každé sklenice dejte přiměřené množství křenu, česneku, přidejte bobkový list a dubové nebo rybízové listy, pokud je používáte.
  3. Poté do sklenic vložte okurky. Nezapomeňte je uspořádat vertikálně a nejlépe poměrně těsně. Navrch položte ohnutou snítku kopru.
  4. Sklenice zalijte tm nálevem a pevně je uzavřete. Nechte je několik dní při pokojové ttě a až změní barvu, můžete je přemístit do sklepa.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: