Hořčičná omáčka – ideální příloha nejen k masu! To pravé pro letní grilování

Hořčičná omáčka – klasický recept, který stojí za to znát!

Tento klasický recept na hořčičnou omáčku je jednoduchý na přípravu. Je skvělou přílohou k druhému chodu. Pokud chcete zpestřit své pokrmy nebo potěšit hosty při letním grilování, níže uvedený recept vám přijde vhod. Jednoduchý, ale tak výrazný!

Ingredience: 1:

  • cca 1/2 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 2-3 lžíce pšeničné mouky
  • 3 lžíce hořčice
  • Sůl, pepř – podle potřeby

Provedení za několik okamžiků:

  1. Do rozehřáté pánve vložte máslo.
  2. Přidejte mouku a promíchejte. Vytvořte typickou jíšku.
  3. Později přidejte zeleninový vývar.
  4. Přidejte hořčici. Podle chuti dochuťte kořením.
  5. Celé to míchejte, dokud to nezhoustne.
  6. Omáčka je připravena k podávání.

Medovo-hořčičná omáčka – něco pro milovníky sladších chutí

Medovo-hořčičná omáčka je dresink vhodný nejen k masu. Skvěle zpestří domácí pizzu, nákyp nebo i jednoduchý sendvič. Kombinace pikantní hořčice a nádechu medové sladkosti přiměje vaše hosty, aby si řekli o další. Recept najdete zde:

Složení: 1:

  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce octa
  • sůl, pepř, provensálské bylinky a bazalka – podle chuti

* Hodnoty lze upravit podle potřeby.

Imentace:

  1. Smíchejte hořčici, olej a med.
  2. Přidejte ocet.
  3. Dochuťte podle chuti.
  4. Vše smíchejte dohromady.
  5. Před podáváním se doporučuje uložit do chladničky.

Viz video Co je na grilování? Navrhujeme ryby, brambory se slaninou a sladký dezert.

Hořčičná omáčka – Thermomix ji udělá za vás!

Máte chuť na hořčičnou omáčku? Thermomix je přístroj, který vám pomůže připravit mnoho pokrmů. Zde je jednoduchý recept na hořčičnou omáčku s Thermomixem:

Ingredience: 1:

  • přibližně 300 ml vody – nejlépe filtrované
  • asi 3-4 polévkové lžíce hořčice
  • půl kostky domácího vývaru
  • sůl, pepř
  • 1 malý přírodní jogurt
  • 1 lžíce bramborového škrobu

Provedení:

  1. Umístěte vodu do nádoby.
  2. Pokračujte v zahřívání (6min/100 stupňů/ 1)
  3. Po třech minutách vhoďte kostky, koření a hořčici.
  4. Po minutě přidejte jogurt se škrobovou směsí. Zvyšte rychlost na 3.
  5. Ke konci vaření zvyšte rychlost na 6. Podržte asi 10 sekund.
  6. Omáčka je hotová!

Vejce v hořčičné omáčce – nápad na zajímavý a chutný předkrm. Objevte babiččinu specialitu

Vejce v hořčičné omáčce jsou opravdovou lahůdkou pro ty, kteří se rádi dobře nají! Přejděme tedy k provedení. Objevte babiččin recept na hořčičná vajíčka.

Složení: 1:

  • 5-6 vajec
  • přibližně 500 ml vývaru
  • 2 lžičky mouky
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce smetany

Výroba:

  1. Vejce uvařte natvrdo. Oloupejte je a rozkrojte na poloviny.
  2. Ohřejte vývar.
  3. Z mouky, vody a smetany připravte zápražku.
  4. Vyrovnejte ttu vývarem.
  5. Vlijte do vývaru a promíchejte.
  6. Přidejte hořčici.
  7. Vařte a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
  8. Do omáčky vložíme vejce a chvíli prohřejeme. Můžete je také omáčkou jen přelít, a to přímo na talíři.

Sleď v hořčičné omáčce – právě včas na vánoční stůl!

Sleď v hořčičné omáčce je jídlo, které si nenechte ujít zejména o Vánocích. Chcete znát mega recept? Tak směle do toho, najdete ho zde:

Složení: 1:

  • přibližně 150 ml majonézy
  • 130 ml francouzské hořčice + 50 ml dijonské hořčice
  • 1-2 lžíce medu
  • sůl, pepř, kurkuma podle chuti
  • cibule
  • přibližně 650 g sleďů v oleji

Výroba:

  1. Do misky dejte majonézu, hořčici a med.
  2. Vše důkladně promíchejte.
  3. Přidejte koření.
  4. Sleďe zbavte marinády.
  5. Poté je nakrájejte na kousky. Pokud by byly příliš slané, můžete je namočit do vody.
  6. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenká kolečka.
  7. Vše přidejte do mísy.
  8. Důkladně promíchejte.
  9. Odložte na noc do lednice.
  10. Hotovo!

Vepřová panenka v hořčičné omáčce se zelenými fazolkami

Vepřová panenka v hořčičné omáčce s fazolkami je tip na vynikající večeři. Pokud očekáváte významné hosty, rozhodně doporučujeme vepřovou panenku v hořčičné omáčce. Zde je recept:

Složení: 1:

  • půl kilogramu vepřové panenky bez kosti
  • půl cibule
  • 200 g fazolí mungo
  • 2 stroužky česneku
  • 400 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 3-4 lžíce hořčice
  • 1/3 lžičky medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • asi 1/4 smetany nebo zakysané smetany
  • půl lžičky bramborové mouky

Provedení:

  1. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na kostičky a osmahněte na pánvi.
  2. Přidejte k ní česnek prolisovaný přes lis.
  3. Vše osmažte.
  4. Maso omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte natky.
  5. Položte je na cibuli.
  6. Smažte několik minut. Nezapomeňte je otočit na druhou stranu.
  7. Přidejte hořčici, med a pepř.
  8. Přilijte vývar. Vařte 45-50 minut.
  9. Obraťte na druhou stranu.
  10. Fazole omyjte, odřízněte konce a namočte je do omáčky.
  11. Hrnec přikryjte a vařte čtvrt hodiny.
  12. Ze smetany, mouky a vody připravte zápražku. Nezapomeňte vyrovnat ttu. Na mírném ohni přiveďte k varu.
  13. Hotovo.

Viz také: Lazania – jak připravit italskou pochoutku k rodinné večeři? Recept od Ewy Wachowicz a další

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: