Jak připravit koprovou omáčku? Tradiční recept vylepší chuť nejen masových pokrmů.

Příprava koprové omáčky není náročná. Navíc její příprava nevyžaduje velké množství času. Každý amatérský kuchař by měl vědět, jak ji připravit. Je totiž základem chuti mnoha tradičních polských jídel. Zde je recept, který dodá vašim pokrmům neobyčejné, svěží aroma.

Koprová omáčka – chuť dětství

Koprová omáčka je spojena s tradiční polskou kuchyní. Skvěle se hodí k masovým kuličkám, kroketám a bramborákům. Její chuť vyvolává vzpomínky na rodinné večeře.

Složení: 1:

  • svazek kopru
  • čtvrt litru zeleninového vývaru
  • tři lžíce dvanáctiprocentní smetany
  • dvě polévkové lžíce pšeničné mouky
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

Příprava:

  1. Kopr nakrájejte nadrobno.
  2. Smíchejte smetanu a mouku a míchejte, dokud nevznikne hladká konzistence.
  3. Smíchejte smetanu s vývarem.
  4. Přidejte kopr.
  5. Všechny ingredience velmi důkladně promíchejte, aby se netvořily hrudky.
  6. Omáčku přelijte do malého hrnce a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni.
  7. Když omáčka zhoustne, osolte ji a opepřete.

Poznámka: pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.

Viz video Zelené fazolky v čerstvé rajčatové omáčce

K čemu použít koprovou omáčku?

Koprová omáčka se hodí k masovým pokrmům, například ke karbanátkům, k rybím pokrmům, ale stejně dobrá bude i k bramborám a jiné zelenině. Může se stát zajímavým dkem kroket a sendvičů. Navíc ji můžete použít do salátů a nákypů. Kromě toho se tato krémová omáčka bude skvěle hodit k vejcím uvařeným natvrdo. Dalším neméně zajímavým nápadem je zkombinovat ji s těstovinami a vytvořit tak chutný, originální a snadno stravitelný pokrm.

Další podobné recepty najdete na stránkách

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: