Nedělám mleté kotlety jako všichni ostatní. Jsou šťavnaté a chutné, protože nepoužívám běžné maso.

Poláci mleté kotlety milují a na našich talířích se podávají velmi často. Je to velmi bezpečná varianta večeře – nejsou náročné, většinou jsou chutné, můžete je zamrazit a přidat různé přílohy. Já však mleté řízky dělám jinak. Nepoužívám mleté maso, spoléhám na ingredienci, kterou si každý dává do polévky. Jsou tak šťavnaté a chutné, že se nedá sníst jen jedna porce.

Mleté masové kuličky jsou klasikou polských večeří a děláme je tak často, že se časem mohou omrzet. Ne však podle tohoto receptu. Dnes vám poradíme, jak připravit mleté kotlety, ale ne z mletého masa, které používáme všichni. Místo klasického mletéhocka nebo krkovice používám bílé klobásy. Díky tomu jsou kotlety šťavnaté,é chuti a chutnají mnohem lépe než klasické mleté maso. Tento recept musíte vyzkoušet – rodina se vám bude klanět na kolenou.

Viz video Už jste slyšeli o kotletách z černého pudinku? Pokud ne, podívejte se na naše video

Mleté kotlety na jiný způsob. Budou šťavnaté a mnohem chutnější

Složení: 1:

  • cca. 1 kg bílé syrové klobásy,
  • 2 malá vejce,
  • Zčernalá houska namočená ve vývaru nebo mléce,
  • strouhanka,
  • sůl, pepř, trochu majoránky,
  • 2 stroužky česneku nebo půlku nastrouhané cibule,
  • tuk na smažení, nejlépe sádlo.

Mleté řízky z bílé klobásy – jak na to:

  1. Bílou klobásu (vlastně syrové a prohnětené maso) vyjmeme z obalu a vložíme do mísy. Rozšleháme vejce a přidáme strouhanku odkapanou z mléka nebo vývaru.
  2. Přidáme česnek prolisovaný přes lis nebo nastrouhanou cibuli. Poté přidáme koření podle chuti a prohněteme. Směs může být mírně lepkavá – to není na škodu.
  3. Mokrýma rukama odtrhávejte z masové směsi kousky a tvarujte z nich malé řízky. Každý z nich pak obalte ve strouhance a naklepejte.
  4. Na pánvi mírně rozehřejte tuk. Může to být sádlo, může to být olej – cokoli máte rádi. Jakmile je tuk rozpálený, položte na něj řízky a smažte je na mírnémmeni z obou stran, dokud nebudou hnědé a chutné.

Syrovou bílou klobásu můžete použít i do mnoha dalších pokrmů. Můžete z ní udělat jemné karbanátky v libovolné omáčce nebo z ní vytvarovat malé karbanátky a podávat je s vývarem nebo polévkami. Dobře se hodí také jako nádivka do knedlíků nebo koldunů či golabek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: