Okurky na japonský způsob jsou skvělým dkem večeře. Jsou také skvělé pro ty, kteří mají kalorický deficit, protože jsou nízkokalorické a můžete je jíst bez obav, že překročíte svůj denní limit. Jak je ale připravit? Recept je triviální.
Viz video Nakládané okurky nejsou to jediné, co můžete nakládat. Podívejte se, jak připravit nakládaná rajčata
Recept na okurky v japonském stylu. Orientální příloha, kterou si zamilujete na první kousnutí
Mnozí z nás milují orientální pokrmy. Svědčí o tom mimo jinéé stoly v restauracích s těmito jídly. Některé speciality si však můžeme připravit sami – například okurky na japonský způsob, které jsou skvělým dkem sendvičů, masa a omáček. Z několika málo ingrediencí můžeme vykouzlit skutečně lahodné okurky s orientální příchutí.
Složení: 1:
- 20 mletých okurek,
- 3 lžíce sezamového oleje,
- šálek rýžového octa,
- lžička pepře,
- lžička chilli vloček,
- 4 lžičky soli,
- 4 lžíce cukru,
- hlavička česneku.
Okurky na japonský způsob – šíleně chutná příloha k večeři. Příprava krok za krokem
Příprava okurek na japonský způsob nebude činit žádné problémy – ani méně zkušeným kuchařům. Stačí se zásobit všemi ingrediencemi, vyhrnout si rukávy a pustit se do práce!
Způsob přípravy:
- Okurky zalijte studenou vodou a nechte je hodinu odležet. Poté je důkladně omyjte, aby na nich nezůstaly částečky písku ani jiné nečistoty.
- Zeleninu nakrájejte tak, jak vám to vyhovuje – mohou to býttky, ale i tenké nebo silné kousky.
- Do mísy nalijte ocet a olej a přidejte koření. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
- Do omytých a spařených ingrediencí vložte okurky. Přidejte stroužky česneku a směs zalijte.
- Každou sklenici pevně uzavřete. Vložte je do hrnce a přidejte vodu tak, aby byly pokryty 2/3 každé nádoby. Je důležité, aby se vzájemně nedotýkaly.
- Vařte je 20 minut, po této době je vyjměte z hrnce a postavte je dnem vzhůru. Druhý den je otočte. Podávejte s oblíbenými pokrmy. Dobrou chuť!