Svačiny sv. Ondřeje

Zeleninové kuličky s rajčatovou omáčkou

Dáváte přednost zeleninovým svačinkám? Na následujících snímcích jsme pro vás připravili několik takových, které by se vám mohly líbit.

Složení:

Omáčka:1 lžíce přepuštěného másla1 lžíce strouhaného zázvoru špetka chilli1 lžička kurkumy a mletého kmínu1 kg nakrájených loupaných rajčat (lze z konzervy)150 g přírodního jogurtu sůl zrnka pepře

Kuličky:300 g oloupaných a na kostičky nakrájených brambor v kabátku150 g zeleniny (konzervovaná nebo vařená kukuřice; vařená mrkev; rozmražený a uvařený zelený hrášek)1 velká kaiserka nakrájená na kostičky2 lžíce husté zakysané smetany1 lžička mletého kmínu a koriandru1/2 lžičky chilli Sůl60 g nasekaných ořechů (vlašské ořechy; lískové ořechy; kešu) nebo mandlí může být směs nasekaných sultánek Smažící olej

Postup přípravy:

Příprava omáčky: na másle 30 sekund zahřívejte zázvor a chilli, přidejte kurkumu a kmín a za stálého míchání minutu vařte. Přidejte rajčata (včetně marinády), přikryjte a za stálého míchání vařte 10 minut na mírném ohni. Rozmixujte a propasírujte přes síto (pokud je omáčka příliš řídká, nechte ji chvíli odpařit). Vychladíme, smícháme s jogurtem, dochutíme solí, pepřem a chilli a vytvoříme kuličky. Smícháme je se zeleninou (mrkev by měla být nakrájená na kostičky), červenou řepou a smetanou. Dochutíme, prohněteme, vytvarujeme kuličky, štíme, do středu každé kuličky dáme porci ořechů a sultánek. Shrneme dohromady a opět vytvarujeme kuličky. Olej rozehřejeme na 180 °C. Kuličky vkládáme po částech do oleje a smažíme v hlubokém tuku, občas je otočíme, dokud nezhnědnou. Usmažené kuličky položte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se do nich vsákl přebytečný olej. Podávejte s lehce prohřátou omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: