Tchán bude ohromen, až ho ochutná. Maso je šťavnaté a křehké a omáčka je aromatická. Udělejte ji bez váhání

Správná příprava masa není pro každého jednoduchým úkolem. Abyste si to usnadnili, doporučujeme použít tento jednoduchý recept. Díky těmto ingrediencím je krkovice mimořádně křehká a rová se v ústech. Lepší vepřovou krkovici nikde nenajdete.

Viz video Vepřová krkovice v medovo-barbecue marinádě

Při přípravě masa je obtížné najít recept, který by ho udělal křehké a šťavnaté. Mnoho receptů bohužel vede k tomu, že vyjde suché a na správnou křehkost můžete zapomenout. Nám se však podařilo najít recept, který se bude líbit každému. Díky němu, přesněji díky správným ingrediencím, bude chutnat celé rodině. A nezapomeňte na zeleninu, ta také udělá své.

Recept na vepřovou krkovici v omáčce

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice,
  • 3 střední cibule,
  • 500 g žampionů,
  • olej na smažení,
  • 5 lžic pšeničné mouky,
  • lžička sladké mleté papriky,
  • půl lžičky pálivé mleté papriky,
  • sůl,
  • pepř.

Ingredience na omáčku

  • ? šálky vody,
  • 3 lžíce rajčatového protlaku,
  • 2 lžíce sójové omáčky,
  • 2 lžíce octa,
  • 2 lžíce cukru.

Způsob přípravy

  1. Nejprve se postarejte o maso. Vepřovou krkovici nakrájejte natky a odřízněte kousky, na kterých je přebytečný tuk. Každý kus masa potřete směsí obou paprik, soli, pepře a oleje.
  2. Takto připravené maso vložte do mísy a zabalte ho do fólie. Vložte do chladničky alespoň na hodinu, aby se chutě propojily.
  3. Po nutí této doby maso obalte ze všech stran v pšeničné mouce. Na pánvi rozehřejte olej a kousky masa osmažte z obou stran dozlatova. Když je maso dostatečně propečené, vložte ho do nádoby odolné proti ohni.
  4. Houby důkladně chněte a nakrájejte je na silnějšítky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Cibulí posypte vrchní část masa.
  5. Nyní je čas připravit omáčku. Do mísy nalijte vodu, rajčatový protlak a sójovou omáčku. Přidejte cukr a ocet. Důkladně promíchejte, dokud se ingredience nespojí. Touto omáčkou přelijte maso a zeleninu.
  6. Celý pokrm vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 1,5 hodiny. Tuto dobu však hlídejte, aby se maso nevysušilo.

Další zajímavé texty najdete na domovské stránce

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: