Jaký druh slaniny na obalování pokrmů a pochutin?
K obalování pokrmů a občerstvení se hodí jak syrová, tak vařená slanina. Nejdůležitějším aspektem slaniny pro obalování je její tloušťka.
Tenké nebo silnétky?
Ačkoli mnoho lidí miluje silnějšítky, které se ideálně hodí na typickou polskou tabuli s masem a uzeninami, na balení svačin se příliš nehodí. Slanina se nejčastěji používá k obalování pokrmů, které – díky tuku – zůstávají uvnitř šťavnaté. Vnější strana by však měla být propečená a křupavá.
Ano, silnétky zabrání tomu, aby se kuřecí prsa během pečení vysušila, ale celé bude jednoduše příliš měkké a slanina nezhnědne. Pokud bude obal příliš silný, bude i vnitřek příliš propečený nebo osmažený. Kromě toho je mnohem obtížnější obalit švestku nebo kus masa silnýmtkem slaniny. S tenkýmitky slaniny je to mnohem snazší.