Zelenina v tempuře – přísady:
- mrkev
- petržel
- červená řepa
Tempura:
- 0,5 litru studené perlivé vody
- 3/4 hrnku pšeničné mouky
- 3/4 šálku bramborové mouky
- 2 vejce
- špetka soli
Kromě toho:
- 1,5 litru oleje na smažení
- Papírové utěrky Foxy Cartapaglia
Zelenina v tempuře – příprava:
1. Oloupejte mrkev, petržel a červenou řepu a nakrájejte je na kousky.
2. V míse smíchejte celozrnnou mouku s bramborovou moukou, přidejte špetku soli. Poté zašlehejte dvě vejce a zalijte studenou vodou. Všechny ingredience spojte a promíchejte – nebojte se, pokud konzistence nebude dokonale hladká, hrudky jsou v tomto pokrmu žádoucí! Konzistence by měla připomínat hustou smetanu.
3. V hrnci rozehřejte tuk na smažení – jeho tta by se měla pohybovat kolem 170 stupňů Celsia. Každý kousek zeleniny namočte do těstíčka a vhoďte do oleje. Smažte maximálně 2-3 kousky najednou (podle velikosti hrnce), aby se nesnížila tta tuku.
4. Když je těstíčko pěkně propečené, vyjměte je a položte na papírovou utěrku Foxy Cartapaglia, aby z nich odkapal přebytečný olej. Vychutnejte si je!