Zelenina v tempuře – ideální na večírek

Zelenina v tempuře – přísady:

  • mrkev
  • petržel
  • červená řepa

Tempura:

  • 0,5 litru studené perlivé vody
  • 3/4 hrnku pšeničné mouky
  • 3/4 šálku bramborové mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli

Kromě toho:

  • 1,5 litru oleje na smažení
  • Papírové utěrky Foxy Cartapaglia

Zelenina v tempuře – příprava:

1. Oloupejte mrkev, petržel a červenou řepu a nakrájejte je na kousky.

2. V míse smíchejte celozrnnou mouku s bramborovou moukou, přidejte špetku soli. Poté zašlehejte dvě vejce a zalijte studenou vodou. Všechny ingredience spojte a promíchejte – nebojte se, pokud konzistence nebude dokonale hladká, hrudky jsou v tomto pokrmu žádoucí! Konzistence by měla připomínat hustou smetanu.

3. V hrnci rozehřejte tuk na smažení – jeho tta by se měla pohybovat kolem 170 stupňů Celsia. Každý kousek zeleniny namočte do těstíčka a vhoďte do oleje. Smažte maximálně 2-3 kousky najednou (podle velikosti hrnce), aby se nesnížila tta tuku.

4. Když je těstíčko pěkně propečené, vyjměte je a položte na papírovou utěrku Foxy Cartapaglia, aby z nich odkapal přebytečný olej. Vychutnejte si je!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: