Brambory francouzského typu jsou symfonií křupavosti. Udělejte si je místo palačinek a nebudete litovat.

Bramboráky budou minulostí, pokud alespoň jednou vyzkoušíte tyto šílené brambory na francouzský způsob. Za tajemným názvem se skrývá šílený pokrm, který příjemně křupe a doslova se rová v ústech. Příprava je hračka – stačí pamatovat na pár důležitých detailů a vyjde to na jedničku.

Podívejte se na video Nevíte, co s vařenými bramborami? Čeká na vás křupavý koláč s bramborami a sýrem

Brambory na francouzský způsob lepší než klasické bramboráky?

Na domácím jídelníčku je mnoho bramborových pokrmů. Na piedestalu však kralují bramboráky, a to proto, že jsou chutné, snadno se připravují a stojí nás jen pár zlotých. Zajímavou alternativou by však mohl být recept na bramboráky na francouzský způsob. Specialita s krásným a tajemným názvem se připravuje velmi snadno a hlavně ji lze připravit v duchu zero waste a s využitím zeleniny ze včerejší večeře.

Tajemství brambor po francouzsku spočívá v šíleně křupavé a zlatavé kůrce. Té se dosahuje neobvyklou metodou. Zelenina se nejprve nakrájí na silnějšítky a uvaří. Poté se vychladlé brambory naloží do speciálního těsta a později do olejové lázně. Chuť je skutečně mistrovská, stejně jako estetická prezentace na talíři.

Recept na brambory po francouzsku. Namočte do těsta a naskočte na pánev

Složení: 1:

  • 500 g brambor,
  • vejce,
  • 3 lžíce hustého jogurtu,
  • 3 lžíce pšeničné mouky,
  • PL bramborové mouky,
  • lžička provensálských bylinek,
  • olej na smažení,
  • lžičku sušeného česneku,
  • sůl a pepř podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Zeleninu oloupejte, omyjte, osušte a nakrájejte na silnějšítky.
  2. Brambory vařte v mírně osolené vodě asi sedm minut – je důležité, aby se nerozvařily, ale nesmí být rozvařené a rozpadat se.
  3. Nyní brambory slijte a nechte vychladnout.
  4. Poté vypracujeme těsto. V míse smícháme vejce, jogurt, sůl, česnek, provensálské bylinky a pepř. Všechny ingredience důkladně promíchejte a nakonec postupně přidávejte mouku a stále míchejte, dokud nezískáte ideální konzistenci – těsto by mělo mít konzistenci husté smetany.
  5. Vychladlé brambory namočte do těsta a vhoďte je do pánve s rozpáleným olejem.
  6. Smažtetky z obou stran dohněda. Hotové brambory položte na papírovou utěrku a hotovo, pochutnejte si!
  7. Tip – brambory po francouzsku chutnají skvěle sólo s omáčkou, podávané k večeři nebo ke grilovaným pokrmům.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: