Co lze udělat pro to, aby byla rosa čistá a průzračná? Zde je několik užitečných tipů

Vývar je jedním z tradičních pokrmů polské kuchyně. Jeho příprava může trvat až několik hodin. Jak získat čirý vývar? Existuje několik jednoduchých způsobů, jak připravit krásný, čirý vývar. Níže jsou uvedeny ty nejzajímavější.

Viz video Pizza s bílou omáčkou a žampiony

Vývary, bujóny a omáčky lze přecedit v cedníku.

Uvařený vývar lze přecedit – oddělí se tak od polévky nežádoucí koření a další přísady. Tato metoda může být poměrně náročná, proto můžete použít jiný způsob. Pokud máte uzavíratelné čajové sítko, můžete do něj vložit bobkové listy, nové koření, zrnka pepře a další koření, které do polévky přidáváte. Sítko jednoduše zavěste přes okraj hrnce. Tím zabráníte tomu, aby se koření rozprostřelo na povrchu vývaru.

Čištění pomocí bílkovin. Jednoduchý způsob, jak se zbavit nečistot z vývaru.

Chcete-li použít tuto metodu, je třeba vyjmout maso a zeleninu z vývaru, poté vyšlehat bílkovou pěnu a smíchat ji s vývarem. Poté je třeba polévku vařit na mírném ohni za stálého míchání. Během vaření se bílky srazí – pak můžete hrnec odstavit z ohně. Po několika minutách by se měly nečistoty ve vývaru usadit na dně a vývar můžete přecedit přes síto.

Způsob s opečenou cibulí. Ta dodá polévce zářivou barvu.

Cibule je nezbytnou součástí každého vývaru. Měla by se přidávat celá. Před vařením je dobré cibuli lehce opéct v troubě nebo ji spálit nanu. Přidáním takto připravené cibule bude vývar čirý s tu barvou a rozhodně intenzivnější chutí.

Další podobné články najdete na stránkách /i>

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: