Do polévky ji nepřidávejte, ale zalijte ji marinádou. Křupavá svačinka lepší než okurky

Poláci okurky milují a velmi dobře – jsou chutné a zdravé. Nejčastěji děláme nakládané okurky, nakládané zelí, někdy i ředkvičky. Existuje však lepší nakládaná zelenina než ostatní. Bílá zelenina si o nakládání přímo říká.

Nakládané okurky jsou skutečným bohatstvím. Nemluvím jen o jejich lahodné chuti, ale také o řadě zdravotních vlastností. Okurky mají skvělý vliv na naše střeva, jsou ideální jako přísada do salátů nebo polévek, ale i jako samostatná svačinka, když máme chuť něco zakousnout. Na přípravě nakládaných okurek není nic složitého, ale jedno je jisté – nakládaný květák je nejlepší na světě. Musíte si ho připravit, jinak budete litovat.

Nakládaný květák. Nakládání přes nakládání

Složení: Květák, zelí, zelenina, zelenina, zelenina, zelenina, zelenina, zelenina, zelenina, zelenina:

  • 2 středně velké květáky,
  • slaný nálev (jedna polévková lžíce soli na litr vody),
  • pro každou sklenici: Na jednu sklenici nálevu: 3 kousky kořene křenu, 2 stroužky česneku, snítku kopru, 2 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření.

Nakládaný květák – jak na to:

  1. Sklenice vyvařte a vytřete do sucha. Musí být téměř sterilní, pak se nakládané okurky určitě povedou dokonale.
  2. Připravte si nálev. Rozpusťte sůl ve vodě a přiveďte ji k varu. Poté nechte nálev vychladnout. Nemusí být studený – ideální je pokojová tta.
  3. Květák rozdělte na růžičky a důkladně očistěte. Květákové listy mohou dit zeleninový vývar – nemá cenu je vyhazovat.
  4. Na dno každé sklenice dejte česnek, křen, nové koření a bobkové listy. Pak docela pevně naaranžujte růžičky květáku, vše zalijte vodou a navrch položte srolovanou snítku kopru.
  5. Sklenice pevně uzavřete a odneste na tmavé a chladné místo. Po týdnu je můžete jíst.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: