Horká křenová omáčka. Skvělý způsob, jak zvýraznit chuť mnoha pokrmů. Nejlépe se připravuje tímto způsobem

Křen je přírodní antibiotikum, proto se vtí ho do pokrmů přidávat. Má antibakteriální a antivirové účinky, vysoké množství vitaminu A, C a vitaminů skupiny B. Kromě toho obsahuje mnoho minerálních látek, jako je draslík, hořčík, železo, vápník a fosfor. Křen povzbuzuje trávicí šťávy a používá se k léčbě revmatických onemocnění. Jak připravit křenovou omáčku? Nabízíme jednoduchý recept.

Horká křenová omáčka – bude skvělou přílohou k masovým pokrmům a vejcím.

Složení: 1:

  • Lžíce másla,
  • lžíce pšeničné mouky,
  • čtyři lžíce křenu,
  • dva šálky vývaru,
  • tři lžíce dvanáctiprocentní smetany,
  • sůl a pepř podle chuti.

Viz video Švestkový koláč v oleji

Příprava křenové omáčky nezabere více než deset minut.

Příprava:

  1. Na pánvi rozpusťte lžíci másla. Přidejte do něj lžíci mouky.
  2. Celé to dále za stálého míchání zahřívejte.
  3. Když má směs zlatavou barvu, pomalu přidejte vývar a pokračujte v míchání. Místo bujonu lze použít mléko nebo vodu.
  4. Přidejte tolik tekutiny, aby byla omáčka dostatečně hustá.
  5. Nakonec přidejte smetanu a vše podle chuti osolte a opepřete.
  6. Postupně přidejte křen. Nejlepší je použít čerstvě nastrouhaný křen – pokud ho nemáte, můžete přidat kupovaný.
  7. Omáčku podávejte ihned po přípravě.

K čemu se hodí křenová omáčka? Hodí se k mnoha pokrmům

Křenovou omáčku se vtí přidávat k různým druhům uzenin, paštikám, pečením a masovým pokrmům. Kromě toho se skvěle hodí na sendviče. Kromě toho ji lze přidávat do zeleninových a těstovinových salátů. Dalším zajímavým pokrmem, který je vhodné jíst v zimě, je křenová polévka.

Další chutné recepty najdete na stránkách

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: