Houbová omáčka ve dvou variantách od tety Ely. Nebe v nebi! Lahodné patenty na využití hub k večeři

Další zajímavé recepty najdete na naší domovské stránce .co.uk.

Viz video Pokrmy z rýže a hub – ne nutně tradiční

Jak připravit dokonalou houbovou omáčku? Nejprve si musíte připravit dary lesa – mohou být buď čerstvé, nebo sušené. Druh je v podstatě jakýkoli, i když nejlépe se hodí žampiony, hříbky, ledvinky, masáky nebo vavřínové hřiby. Ať už dáváte přednost čemukoli. Ať už však zvolíte jakýkoli druh, je dobré mít po ruce recept na dobrou omáčku.

Houbová omáčka z čerstvých hub je delikatesa. Nejlepší jsou ty, které si sami nasbíráte

K přípravě čerstvé houbové omáčky podle tetina receptu budete potřebovat následující produkty:

  • houby (čerstvé) – půl kilogramu,
  • cibule – 2 kusy (podle velikosti),
  • smetana – půl šálku,
  • máslo – dvě lžíce,
  • zeleninový nebo houbový vývar (nebo voda) – půl šálku,
  • koření – tymián, sladká paprika, petržel, česnek, pepř a sůl.

Jak připravit omáčku z čerstvých hub? Dary lesa nejprve důkladně očistěte, nejlépe nasucho. Pak přejděte k dalšímu kroku:

  1. Nakrájejte cibuli na kostičky a osmahněte ji na másle;
  2. Nakrájejte houby na menší kousky a přidejte je k zelenině;
  3. V samostatné misce smíchejte smetanu s vývarem nebo vodou a kořením;
  4. Smetanu pomalu přidejte k houbám. Míchejte a smažte, dokud nezískáte omáčku takové hustoty, jakou máte rádi.

Houbová omáčka ze sušených darů lesa. Dobré řešení, když je čerstvá

Pokud nejsou k dispozici čerstvé houby, lze omáčku s úspěchem připravit ze sušených. Pro její přípravu vám teta radí připravit si následující ingredience:

  • sušené houby – sklenice,
  • voda – 2 litry,
  • máslo – polévková lžíce,
  • smetanový sýr – půl šálku,
  • cibule (malá),
  • koření – tymián, sladká paprika, petržel, česnek, pepř a sůl.

Příprava houbové omáčky ze sušených hub vypadá podobně jako z čerstvých:

  1. Sušené houby vložte do vody a namočte na dvě až tři hodiny (nebo i přes noc);
  2. Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte na pánvi;
  3. Nakrájejte houby na menší kousky a přidejte je (spolu s vodou, ve které se máčely) k cibuli;
  4. Vařte alespoň půl hodiny, dokud houby nezměknou;
  5. Vše ochuťte smetanou a kořením, promíchejte a ještě chvíli povařte.

Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: