Jak připravit omáčku z máslových dýní a zvýraznit jejich podzimní chuť? Osvědčený recept na houbovou přílohu

Jak udělat omáčku z máslových dýní a zvýraznit jejich podzimní chuť? Zde je osvědčený recept na houbovou přílohu. Krémová omáčka se bude hodit k znamenitým masovým pokrmům, nudlím, těstovinám i kaši.

Houbařská sezóna je vém proudu, proto se vtí udělat si zásoby žampionů – tyto jemné houby se skvěle hodí k masovým pokrmům, například ke svíčkové. Lze je připravit na mnoho způsobů. Zde je recept na krémovou omáčku na bázi podmáslí.

Viz video Zelené fazolky v čerstvé rajčatové omáčce

Jak připravit omáčku z máslové dýně? Recept na delikátní přílohu

Ingredience: 1:

  • Půl kilogramu máslové dýně,
  • 2 velké lžíce másla,
  • velká cibule,
  • koření,
  • Lžíce pšeničné mouky,
  • sůl podle chuti,
  • houbová bujónová kostka,
  • malý svazek petrželky,
  • sklenici 18% smetany,
  • pepř podle chuti.

Příprava:

  1. Houby důkladně očistěte a omyjte.
  2. Oloupejte slupku z kloboučků. Houby chněte a nakrájejte na kousky.
  3. Cibuli nakrájejte na kostičky. Ve velké pánvi rozpusťte máslo, vhoďte cibuli, houby a přikryté duste asi patnáct minut. Čas od času promíchejte. Pokud se houby začnou lepit na povrch pánve, je třeba přidat vodu.
  4. Do celku přidejte smetanu zjemněnou několika lžícemi pálivé omáčky.
  5. Podle chuti osolte a opepřete.
  6. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a vařte, dokud omáčka nezhoustne.

K čemu použít omáčku z máslové dýně? Je skvělou přílohou ke kaši a těstovinám.

V tradiční polské kuchyni se omáčka z máslové dýně podává s bramborami a kroupami. Senzačně bude chutnat se slezskými nudlemi a nakládanou okurkou. Kromě toho je dobré ji vyzkoušet jako omáčku k těstovinám uvařeným al dente. Do této omáčky lze přidat trochu strouhaného žlutého sýra, který zvýrazní chuť a zvýrazní hlubší aroma hub.

Další chutné recepty najdete na stránkách

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: