Okurky ve sklenici opět snivěly? Používám babiččiny triky, vždycky jsou křupavé a bez syčení.

Okurky jsou naše národní dobrota, která nejenže šíleně dobře chutná, ale je také nesmírně zdravá. Nakládané okurky, o kterých je dnes řeč, však stojí za to trochu okořenit. Domácí okurky jsou nejen chutnou svačinkou, ale také zdrojem zdraví. Nic však nezkazí radost z jejich přípravy víc nežseň, která se objeví ve sklenicích. Zapomeňte proto naseň, jakmile sklenici otevřete – stačí babiččin trik a vaše okurky budou chutné a křupavé.

Viz video Nakládané okurky nejsou to jediné, co můžete nakládat. Podívejte se, jak připravit nakládaná rajčata

Vznáší se vám ve sklenici s nakládanými okurkami takový lepkavý zbytek? Zapomeňte na testování a konzumaci

Poláci okurky milují, a proto si je v mnoha domácnostech stále připravují sami. Vždyť to není žádná filozofie! Stačí dobrá zelenina, sklenice, pár přísad a hlavně chuť nit domácí spíž až po okraj. Bohužel se při výrobě často stávají drobné chyby, jejichž výsledkem jsousnivé okurky.

Na zkažené okurky může upozornit několik detailů. Jedním z nich je výskytsně na povrchu nakládací tekutiny. Je však třeba ji odlišit od kvasného slizu, který je světlý, tenký, zvrásněný a objevuje se po celém povrchu nálevu. Plíseň se však odlišuje svou přerušovanou přítomností a barvami – má šedé, modré a zelené zbarvení. Okurky s takovým „přídavkem“ by se rozhodně neměly konzumovat.

Jak zabránitsni v nakládaných okurkách? Babiččin patent dělá divy

Nikdo asi nebude chtít obětovat těžkou práci při výrobě sklenic nakládaných okurek jen proto, aby na konci narazil naseň, která v nichve. Takové zavařeniny byste v žádném případě neměli jíst, protože byste mohli skončit s otravou jídlem nebo mnohem vážnějšími příznaky, které si někdy musí vyžádat i návštěvu lékaře. K nápravě stačí jednoduchý trik od vaší babičky.

Do marinády, kterou níte sklenici s nakládanými okurkami až po okraj, je dobré přidat trochu cukru. Tato nenápadná přísada má konzervační účinek a navíc zajistí, že okurky budou pevné, křupavé a chutné. Dalším důležitým trikem je hladina nálevu – nálev by měl zcela pokrýt všechny ingredience. Nad tekutinou ve sklenici by neměl vyčnívat žádný produkt, protože taková chyba určitě způsobíseň a okurky skončí v koši.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: