Siláž je lepší než okurky a zelí. Je třeba nit celý sklep, ale sezóna je krátká.

Poláci milují okurky, a přestože jsou okurky a zelí stále nejoblíbenějšími okurkami, stále více lidí dává přednost jiné zelenině. Nakládáme ředkvičky, chřest a rajčata, ale vsadím se, že jste nikdy neslyšeli o této okurce, která je opravdu vynikající. Nejlepší polévka z ní bude v zimě, ale není třeba čekat, sezóna je krátká.

Mezi nejlepší nakládané okurky můžeme vedle okurek a zelí směle zařadit i červenou řepu. Nakládaná řepa je základem lahodného boršče a nakládáme ji téměř po celý rok, protože ji snadno seženeme v každém obchodě. Jinak je tomu s červenou řepou, kterou můžeme a měli bychom také uzavřít do sklenic a umístit do regálu s ostatními nakládanými zeleninami. Recept na sauerbraten je velmi snadný a v zimě z něj můžete připravit výbornou polévku, ale raději si pospěšte – mladé listy červené řepy budou ze stánků každou chvíli pryč.

Okurka, o které málokdo slyšel. V zimě je z ní nejlepší polévka

Složení: 1:

  • 2 svazky botvin,
  • 6 stroužků česneku,
  • 6 bobkových listů,
  • 6 kousků kořene křenu,
  • 6 kuliček nového koření,
  • slaný nálev (2 litry vody a 2 lžíce soli).

Nakládání botwinky na zimu. Způsob výroby:

  1. Začněte přípravou nálevu. Nalijte vodu do hrnce a přidejte sůl. Promíchejte a přiveďte k varu. Poté nechte vychladnout.
  2. Zatímco se nálev chladí, připravte botaniku. Důkladně ji omyjte, osušte a nakrájejte. Připravte si také dvoulitrové sklenice. Vyvařte je a osušte.
  3. Na dno sklenic vložte 3 stroužky česneku, 3 bobkové listy a po třech kouscích křenu. Přidejte také nové koření.
  4. Do sklenic vložte nakrájené botanické koření a jemně je zatlačte nahoru. Poté je zalijte nálevem a sklenice přikryjte gázou nebo lněnýmtnem.
  5. Sklenice s botvankou odstavte na 2-3 dny na místo při pokojové ttě. Po této době by se na povrchu měla tvořit pěna. Po nutí této doby sklenice pevně uzavřete a odneste je do sklepa.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: